50 δισ. ευρώ θα κοστίσουν οι πρόσφυγες στη Γερμανία

3 Φεβ 2016

Η γερμανική κυβέρνηση θα διαθέσει 50 δις ευρώ για τους πρόσφυγες στη Γερμανία τη διετία 2016-2017, εκτιμά έκθεση του Ινστιτούτου της Γερμανικής Οικονομίας. Το κόμμα των Πρασίνων ζητά συμπληρωματικό προϋπολογισμό.


   Σε ανάλυση του Ινστιτούτου της Γερμανικής Οικονομίας (IW) της Κολωνίας, το κόστος των προσφύγων για στέγαση, σίτιση καθώς και μαθήματα γλώσσας και ενσωμάτωσης υπολογίζεται για τη Γερμανία μέχρι το 2017 στα 50 δισεκατομμύρια ευρώ. Το υψηλό κόστος αυξάνει την πίεση στα γερμανικά δημόσια ταμεία, υπογραμμίζει το ινστιτούτο και προσθέτει: Οι προσφυγικές ροές δεν εξασθένησαν αισθητά στη νέα χρονιά.
   Σύμφωνα με την ομοσπονδιακή αστυνομία το πρώτο 15θήμερο του Ιανουαρίου πέρασαν τα γερμανικά σύνορα 37.000 πρόσφυγες. Πέρυσι καταγράφηκαν στα γερμανικά σύνορα συνολικά 1,1 εκατομμύρια πρόσφυγες, οι περισσότεροι από τη Συρία, το Αφγανιστάν και το Ιράκ. Την ίδια στιγμή οι αιτήσεις για άσυλο έφθασαν τις 480.000. Προς το παρόν δεν υπάρχει ένδειξη για περιορισμό των ροών το επόμενο διάστημα.
   Για το 2016 το κόστος φιλοξενίας και σίτισης του 1,5 εκατομμυρίου προσφύγων θα φθάσει τα 17 δισεκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με το οικονομικό ινστιτούτο. Σε αυτά πρέπει να προστεθούν 5 δισεκατομμύρια για μαθήματα γλώσσας και ενσωμάτωσης.
   Το 2017 θα αυξηθούν οι δαπάνες για στέγαση στα 22,6 δισεκατομμύρια, μιας και ο αριθμός των προσφύγων θα ανέλθει στα 2,2 εκατομμύρια. Το συνολικό κόστος μαζί με τα μαθήματα ενσωμάτωσης θα φθάσει τη χρονιά των γερμανικών βουλευτικών εκλογών τα 27,6 δισεκατομμύρια. Το κόστος ανά πρόσφυγα και χρόνο υπολογίζεται από το γερμανικό ινστιτούτο στα 12.000 ευρώ. Σε αυτά πρέπει βέβαια να προστεθούν 3.300 ευρώ για τα μαθήματα γλώσσας και ενσωμάτωσης.
Πηγή: DW

Share on:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
Copyright © Onus News - All Rights Reserved
Developed by Onus News