Alphabet: Ξεπερνά την Apple ως η εταιρεία με τη μεγαλύτερη αξία στον κόσμο

2 Φεβ 2016

Η εταιρεία με τη μεγαλύτερη αξία στον κόσμο δεν είναι πλέον η Apple, αλλά η Alphabet, η μητρική της Google που από τον Αύγουστο του 2015 έχει υπό την ομπρέλα της όλα τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της Google.


   Η Alphabet έχει κεφαλαιοποίηση 558 δισ. δολάρια, ενώ η κατασκευάστρια του iPhone περνά στη δεύτερη θέση με 535 δισ. δολάρια. Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων οικονομικών αποτελεσμάτων του τέταρτου τριμληνου της Alphabet, είχε ως αποτέλεσμα το ράλι ανόδου στις μετοχές της μιας και οι επενδυτές ενθουσιάστηκαν με τα νέα.
   Τα έσοδα της Alphabet σε σύγκριση με τη ίδια περίοδο την περασμένη χρονιά αυξήθηκαν σημαντικά, πηγαίνοντας στο συν 24% σε σύγκριση με την αύξηση του 12% που είχε την προηγούμενη χρονιά.
   Το μεγαλύτερο κομμάτι των εσόδων έρχεται από τις διαφημίσεις, ενώ ο αριθμός των ad clicks ανέβηκε κατά 31%, το κόστος ανά κλικ έπεσε κατά 13%. Η Google βεβαίως συνέχισε να βγάζει χρήματα από τις διαφημίσεις και μάλιστα πολλά.
   Κατά την διάρκεια της ανακοίνωσης των οικονομικών αποτελεσμάτων, η Google έκανε γνωστό ότι έχει 1 δισ. ενεργούς χρήστες σε μηνιαία βάση στο Gmail, μπαίνοντας στην ίδια κατηγορία με Facebook και Whats App, που έχουν πάνω από 1 δισ. χρήστες.
Πηγή: techblog.gr
Share on:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
Copyright © Onus News - All Rights Reserved
Developed by Onus News