Στα χνάρια της Ολλανδίας καθώς επιχειρούν να καταργήσουν τα ψιλά του ενός και των δύο σεντ

2 Φεβ 2016

'Εμποροι στο Κλέβε της Β. Ρηνανίας Βεστφαλίας επιχειρούν να καταργήσουν τα "ψιλά" του ενός και των δύο σεντ. Πρότυπο για τη μικρή γερμανική πόλη είναι η γειτονική Ολλανδία, όπου εφαρμόζεται προ πολλού αυτό το μοντέλο.


   Σύμφωνα με τον Σύνδεσμο Γερμανών Λιανεμπόρων (HDE), το Κλέβε είναι πρώτη γερμανική πόλη που υιοθετεί αυτή τη λογική. Η συμμετοχή σε αυτή τη διαδικασία είναι βεβαίως εθελοντική -τόσο για τους καταστηματάρχες όσο και για τους πελάτες. Πάντως, τα πρώτα δείγματα γραφής του νέου μέτρου είναι θετικά. Οι περισσότεροι πελάτες αντιδρούν θετικά.
   Ο Κλάους Φίσερ, από τα ιδρυτικά μέλη της νέας πρωτοβουλίας στο Κλέβε, είναι άκρως αισιόδοξος για την επιτυχία του εγχειρήματος. «Είμαι πλήρως πεπεισμένος ότι θα εξελιχθεί σαν χιονοστιβάδα. Μπορώ να φανταστώ ότι θα γίνει πρότυπο για όλη τη Γερμανία», τόνισε.
   Ωστόσο, ο δρόμος μέχρι εκεί είναι ακόμη μακρύς. Αρκετές μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων δεν επιθυμούν να συμπαραταχθούν με την πρωτοβουλία των εμπόρων του Κλέβε. Η ιδέα τους δεν βρίσκει συμπαραστάτες ούτε εντός της γερμανικής Μπούντεσμπανκ.
   Ο Καρλ-Λούτβιχ Τίλε, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της γερμανικής κεντρικής τράπεζας, δήλωσε στο γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων (dpa) ότι το Κλέβε αποτελεί ενδεχομένως ειδική περίπτωση λόγω της εγγύτητάς του με την Ολλανδία, υπογραμμίζοντας ότι η Μπούντσεμπανκ θα συνεχίσει να ακολουθεί την κείμενη νομοθεσία, που ορίζει ότι ακόμη και τα κέρματα ενός και δύο σεντ αποτελούν επίσημο μέσο πληρωμής στη Γερμανία.
Πηγή: DW

Share on:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
Copyright © Onus News - All Rights Reserved
Developed by Onus News