Λουτρό αίματος στην καρδιά της Άγκυρας

18 Φεβ 2016

Παγκόσμιο σοκ προκαλεί η επίθεση που σημειώθηκε στο κέντρο της Άγκυρας και είχε ως απολογισμό 28 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες. Παγιδευμένο όχημα εξερράγη την ώρα που στρατιωτικά λεωφορεία κινούνταν κοντά στην έδρα του γενικού επιτελείου στρατού.


   Προς το παρόν, δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση για το ποιος βρίσκεται πίσω από την πολύνεκρη επίθεση. Τούρκοι αξιωματούχοι διαφωνούν για το εάν είναι το Ισλαμικό Κράτος ή το PKK. Πάντως, όλοι αναφέρουν ότι πρόκειται για μία καλά οργανωμένη τρομοκρατική ενέργεια.
   Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανέβαλε την προγραμματισμένη επίσκεψη του στο Αζερμπαϊτζάν, ενώ και ο Τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου ακύρωσε το προγραμματισμένο ταξίδι του στις Βρυξέλλες. Το τουρκικό Ραδιοτηλεοπτικό συμβούλιο επέβαλε ήδη απαγόρευση μετάδοσης πληροφοριών για την επίθεση.
   Σε ανακοίνωση του, ο τουρκικός στρατός χαρακτήρισε τρομοκρατική ενέργεια την επίθεση και υπογράμμισε πως η έκρηξη είχε στόχο στρατιωτικά λεωφορεία στα οποία επέβαινε προσωπικό του στρατού.
   «Η Τουρκία δεν θα διστάσει να εξασκήσει το δικαίωμά της σε αυτοάμυνα, σε οπουδήποτε και οποιαδήποτε στιγμή» δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τόνισε:
   «Θα συνεχίσουμε να μαχόμαστε με αποφασιστικότητα κατά των ανδρείκελων των ξένων δυνάμεων που διέπραξαν αυτές τις τρομοκρατικές επιθέσεις και τις δυνάμεις που κρύβονται πίσω από αυτές».
   ΟΗΕ και ΝΑΤΟ καταδίκασαν την επίθεση, εκφράζοντας την ελπίδα να οδηγηθούν οι δράστες στη δικαιοσύνη. Την συμπαράστασή τους στην Άγκυρα εξέφρασαν και οι ΗΠΑ, σημειώνοντας: «Στεκόμαστε στο πλευρό της Τουρκίας, ένα σύμμαχο στο ΝΑΤΟ, έναν ισχυρό σύμμαχο».
Πηγή: real.gr, ΕΘΝΟΣ

Share on:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
Copyright © Onus News - All Rights Reserved
Developed by Onus News