Καταραμένη ημερομηνία παραλύει iPhone 5S+, iPad Air+ και iPad Mini 2+

15 Φεβ 2016

Μια προειδοποίηση που αφορά τους κατόχους iPhone 5S, iPad Air, και iPad Mini 2 ή νεότερων μοντέλων κατακλύζει το Διαδίκτυο, αφού «την πάτησαν» οι πρώτοι που εισάκουσαν την προτροπή ενός troll να κάνουν ένα απλό κολπάκι στη συσκευή τους περιμένοντας μια ευχάριστη έκπληξη.


   Η ιστορία ξεκινά από το 4Chan, ένα δημοφιλές φόρουμ στην Κίνα όπου συχνάζουν και τα troll.
   Εκεί λοιπόν, κάποιος προέτρεψε τους κατόχους των συσκευών της Apple να αλλάξουν την ημερομηνία σε 1/1/1970, ενεργοποιώντας έτσι τον κώδικα ενός easter egg στο λογισμικό του συστήματος iOS. Η έκπληξη όμως δεν ήταν ευχάριστη.
Με μια πειστική εικόνα, με τη γραμματοσειρά και το ύφος των λόγων και των εικόνων της Apple δήθεν από δικτυακό τόπο της Apple, ο πλακατζής αναφέρθηκε στον πρώτο Macintosh και το ρόλο του στην ιστορία της πληροφορικής. Έπειτα, κάλεσε τους πιστούς της Apple σε ένα ταξίδι πίσω στο χρόνο «για να ξαναζήσουν την εμπειρία».
   «Αλλάξτε την ημερομηνία στο iPhone σε 1 Ιανουαρίου 1970, πιέστε και κρατήστε πατημένο το κουμπί ενεργοποίησης για να επανεκκινήσετε τη συσκευή σας και ετοιμαστείτε για μια άγρια βόλτα», κατέληξε η πειστική προτροπή, και κανείς δεν πρόσεξε το "Prepare for a wild ride!".
   Ούτε επίσης ότι δεν ήταν 1η Ιανουαρίου 1970 όταν πρωτοεμφανίστηκε ο Macintosh -αυτό συνέβη το 1979. Το χειρότερο ήταν τι εννοούσε ο... ποιητής αναφερόμενος στην «άγρια βόλτα»: η συσκευή παύει να ανταποκρίνεται, παύει να λειτουργεί και όλες οι αναφορές λένε ότι δεν υπάρχει τρόπος να επανέλθει -το πιθανότερο είναι ότι χρειάζεται αντικατάσταση.
   Το bug, το οποίο θα δείτε να το αποκαλούν και date bug, αφορά στο λειτουργικό και δεν είναι μόνο το iOS που πλήττεται. Κάτι ανάλογο συνέβη και στους διακομιστές του Facebook όταν έγινε αλλαγή της ημερομηνίας σε περιβάλλον Unix σε 1/1/1970, προκαλώντας την παράλυση του συστήματος και των υπηρεσιών που έτρεχαν πάνω του.
Πηγή: in.gr
Share on:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
Copyright © Onus News - All Rights Reserved
Developed by Onus News