Lewis Hamilton: Είναι σαν έχεις ένα πύραυλο στην πλάτη σου

24 Φεβ 2016

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής Lewis Hamilton, μιλώντας στο MWC, με αφορμή τη συνεργασία της Mercedes Benz με την Qualcomm (εταιρεία κατασκευής επεξεργαστών), έχοντας πίσω του ένα από τα αυθεντικά μονοθέσια της Mercedes, με τα οποία οδήγησε πέρσι μέχρι την κατάκτηση του τρίτου πρωταθλήματος στην F1, μίλησε για το πόσο επηρεάζει την οδήγηση η καταιγιστική εξέλιξη της τεχνολογίας και περιέγραψε τη σχέση του με το μονοθέσιο ως «καλύτερη από έναν γάμο».


   «Το αυτοκίνητο μου μιλάει συνέχεια. Είναι τόση η συμμετοχή της τεχνολογίας που η επιτυχία δεν είναι μόνο αποτέλεσμα των οδηγικών ικανοτήτων. Πρέπει να κατανοήσεις τις λειτουργίες του αυτοκινήτου. Έχουμε αισθητήρες που μας δίνουν συνεχώς πληροφορίες για το κάθε τι, από τη θερμοκρασία και τη φθορά των ελαστικών, μέχρι την ιδανική γραμμή οδήγησης. Ευτυχώς για μένα δεν χρειάζεται να αναλύω όλες αυτές τις πληροφορίες. Είναι δουλειά των μηχανικών. Η ομάδα μας απαρτίζεται από 1.300 άτομα. Σε μένα φτάνουν μόνο οι απολύτως χρήσιμες πληροφορίες», είπε ο 3 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής.
   Περιέγραψε την οδήγηση ενός μονοθέσιου ως το πιο τρελό roller coaster. «Είναι σαν έχεις ένα πύραυλο στην πλάτη σου και να προσπαθήσεις να τον κρατήσεις στις ράγες. Θα ευχόμουν στον καθένα να νιώσει αυτή την εμπειρία. Η αίσθηση όταν δέχεσαι τέτοιες δυνάμεις είναι απερίγραπτη». Θέλοντας να εξηγήσει ακόμα καλύτερα την καταπόνηση που δέχεται το σώμα του, είπε ότι χάνει 2 κιλά στις δοκιμές (όπως αυτές τις ημέρες στην πίστα της Βαρκελώνης), καθώς υπάρχουν αγώνες που χάνει μέχρι και τέσσερα κιλά.
Πληροφορίες: newsauto.gr

Share on:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
Copyright © Onus News - All Rights Reserved
Developed by Onus News