Μία κάρτα SIM αναλογεί, ήδη, σε κάθε κάτοικο του πλανήτη

19 Φεβ 2016

Σε βασικό ανθρώπινο δικαίωμα εξελίσσεται η πρόσβαση σε υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας. Ήδη, η διείσδυση της κινητής έχει αγγίξει, από τα τέλη του 2015, το 100%, σε παγκόσμιο επίπεδο, γεγονός που – θεωρητικά - σημαίνει ότι σε κάθε κάτοικο του πλανήτη αναλογεί και μία κάρτα SIM.


   Οι αριθμοί, πάντως, δεν αποτυπώνουν την ακριβή εικόνα της παγκόσμιας συνδεσιμότητας. Όπως διαπιστώνει η εταιρεία αναλύσεων Ovum, πολλοί κάτοικοι της γης παραμένουν αποκομμένοι από αυτό, που για άλλους αποτελεί στοιχείο της καθημερινότητας, το κινητό τηλέφωνο.
   Το 4% των ενεργοποιημένων καρτών SIM, παγκοσμίως, χρησιμοποιείται σήμερα για να συνδέσει μηχανές, ποσοστό που αναμένεται να φτάσει στο 8% το 2020.
   “Απέχουμε ακόμη από έναν πλανήτη πλήρως συνδεδεμένο μέσω κινητών τηλεφώνων. Οι περιφερειακές ανισότητες εξακολουθούν να υπάρχουν και να είναι έντονες”, διαπιστώνουν οι αναλυτές της Ovum. Σύμφωνα με τα στοιχεία τους, η διείσδυση της κινητής τηλεφωνίας στην Αφρική και τις αναπτυσσόμενες οικονομίες της Ασίας εξακολουθεί να απέχει από την πλήρη κάλυψη και κινείται στα επίπεδα του 82% και 79%, αντίστοιχα.
   Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι εν λόγω αγορές απέχουν περίπου μία δεκαετία από τις σημερινές υψηλές επιδόσεις συνδεσιμότητας της Ευρώπης και της Βόρειας Αμερικής. “Στις συγκεκριμένες περιοχές του κόσμου, η διείσδυση της κινητής τηλεφωνίας δεν θα αγγίξει το 100% νωρίτερα από τα τέλη της τρέχουσας δεκαετίας”, αναφέρει η σχετική μελέτη, υπογραμμίζοντας τα ανοιχτά ζητήματα κάλυψης, αλλά και του κόστους συνδεσιμότητας για τις εν λόγω γεωγραφικές ζώνες.
   Αντίστοιχες ανισότητες αναφορικά με τη σύνδεση σε δίκτυα κινητής τηλεφωνίας εξακολουθούν να υπάρχουν μεταξύ των αστικών κέντρων και των αγροτικών, ορεινών και δύσβατων περιοχών του κόσμου, που μακράν απέχουν από τα υψηλά ποσοστά συνδεσιμότητας των πόλεων.
Πηγή: ΣΕΠΕ
Share on:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
Copyright © Onus News - All Rights Reserved
Developed by Onus News