700 εκ. ευρώ από την ΕΕ για το προσφυγικό

3 Μαρ 2016

Το ποσό των 700 εκ. ευρώ ως έκτακτη ανθρωπιστική βοήθεια για τα τρία προσεχή χρόνια θέλει να διαθέσει η Κομισιόν για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης. Τη μερίδα του λέοντος αναμένεται να λάβει η Ελλάδα.


   Την τροποποίηση της κοινοτικής νομοθεσίας ώστε η ΕΕ μέσω της υπηρεσίας ανθρωπιστικής βοήθειας να μπορεί να χρηματοδοτεί τη διαχείριση ανθρωπιστικών κρίσεων και στα κράτη μέλη πρότεινε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
   Το μέτρο αποφασίζεται προκειμένου η ΕΕ να μπορεί να χρηματοδοτήσει τη διαχείριση των προσφύγων στην Ελλάδα, κυρίως, αλλά και στις άλλες χώρες του διαδρόμου των Δυτικών Βαλκανίων που φιλοξενούν πρόσφυγες.
   Το ποσό που πρότεινε η Κομισιόν ανέρχεται συνολικά σε 700 εκατομμύρια ευρώ για διάστημα τριών ετών, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο επίτροπος Ανθρωπιστικής Βοήθειας Χρήστος Στυλιανίδης στις Βρυξέλλες. Όπως διευκρίνισε, τα πρώτα 300 εκατομμύρια ευρώ πρόκειται να εκταμιευθούν το συντομότερο δυνατό, ήδη κατά το τρέχον έτος.
   Για να συμβεί αυτό η Κομισιόν προτίθεται να προτείνει στις χώρες-μέλη και στο Ευρωκοινοβούλιο την έγκριση ενός συμπληρωματικού προϋπολογισμού. Για τα έτη 2017 και 2018 το σχέδιο της Κομισιόν προβλέπει να διατεθούν από 200 εκατομμύρια ευρώ.
   Ωστόσο, όπως διευκρινίζουν στις Βρυξέλλες, το παραπάνω ποσό μπορεί να αυξηθεί με αναζήτηση χρημάτων και από άλλες γραμμές του κοινοτικού προϋπολογισμού εφόσον κριθεί αναγκαίο.
Πηγή: DW
Share on:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
Copyright © Onus News - All Rights Reserved
Developed by Onus News