Ιδρύεται Γενική Γραμματεία Ψηφιακής Πολιτικής

11 Μαρ 2016

Την ίδρυση Γενικής Γραμματείας Ψηφιακής Πολιτικής ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μιλώντας εχθές Digital Economy Forum 2016.


   Το Digital Economy Forum 2016 διοργανώθηκε από τον Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής Ελλάδας [ΣΕΠΕ]. Ο πρωθυπουργός είπε κατά την ομιλία του ότι "προβλήματα δεκαετιών ασυνάρτητων και κατακερματισμένων πολιτικών ψηφιακής ανάπτυξης, οδήγησαν σε αδυναμία άντλησης πόρων από την ΕΕ".
   Ο κ. Τσίπρας είπε ότι απαιτούνται και άλλα βήματα προς την κατεύθυνση της ψηφιακής ανάπτυξης όπως η κατάρτιση της ψηφιακής στρατηγικής, ωστόσο σημείωσε ότι ήδη γίνονται σημαντικά βήματα.
   Επίσης, σημείωσε τη βούληση της κυβέρνησης να απελευθερώσει την δυναμική ενός σημαντικού κλάδου για την ψηφιακή ανάπτυξη, αυτού της ψηφιακής οικονομίας, που όλα τα προηγούμενα χρόνια «δεν αντιμετωπίστηκε με την δέουσα σημασία, και αυτό έχει κοστίσει», γράφει το Capital.gr.
   «Αν συνεργαστούμε σωστά μπορούμε να χτίσουμε ένα πλαίσιο που να απογειώσει τις δυνατότητες της οικονομίας, μέσα από την αξιοποίηση της πληροφορικής και των επικοινωνιών», είπε ο πρωθυπουργός . Πρόσθεσε ότι η χώρα έχει ανάγκη από ένα σχέδιο εθνικής ψηφιακής πολιτικής, που πρέπει να βασίζεται σε θεσμούς, να σέβεται και να προστατεύει τα ψηφιακά δικαιώματα και να δίνει τη δυνατότητα στους νέους να εργαστούν και να καινοτομήσουν εδώ στην Ελλάδα.
Πηγή: pcmag.com

Share on:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
Copyright © Onus News - All Rights Reserved
Developed by Onus News