Σε σύσκεψη στο Μαξίμου κρίνεται το μέλλον Μουζάλα

16 Μαρ 2016

Σε κυβερνητική σύσκεψη, που βρίσκεται σε εξέλιξη, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού στο μέγαρο Μαξίμου κρίνεται η παραμονή ή όχι του αναπληρωτή υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα. Στη σύσκεψη συμμετέχουν κορυφαίοι υπουργοί και στενοί συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα.


   Το βράδυ της Τρίτης ο Πάνος Καμμένος είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό , μετά το ολίσθημα του αναπληρωτή υπουργού Μετανάστευσης να ονομάσει τη FYROM ως…Μακεδονία! «Αλέξη ο Μουζάλας πρέπει να παραιτηθεί. Δεν πρόκειται να δεχθώ την παραμονή του στην κυβέρνηση» φέρεται να του είπε.
   Η συγγνώμη που ζήτησε ο Γ. Μουζάλας είναι φανερό πως δεν αρκεί για την αντιμετώπιση του μείζονος προβλήματος που δημιουργήθηκε, ενώ η αντίδραση της κυβέρνησης στην επίθεση της αντιπολίτευσης-η ΝΔ ζήτησε αμέσως την παραίτηση του αναπληρωτή υπουργού-υπήρξε τελείως αμήχανη.
   Η δημόσια παρέμβαση Καμμένου, πάντως, δημιουργεί νέα δεδομένα. Αν δεν υπάρξει παραίτηση-κατ΄ουσίαν αποπομπή-Μουζάλα θα προκληθεί μείζονα κυβερνητική κρίση αφού ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ θα επιμείνει, ενώ κι άλλοι υπουργοί, παρότι παραδέχονται την εργατικότητα και την αυταπάρνηση του αναπληρωτή υπουργού Μετανάστευσης, ομολογούν πως μετά το γλωσσικό του ολίσθημα δεν μπορεί να παραμείνει στη θέση του.
   Όπως όλα δείχνουν οι αποφάσεις του πρωθυπουργού θα πρέπει να ληφθούν έως και το μπρίφινγκ που έχει προγραμματίσει για λίγο μετά τις 12 η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, ενώ ενδιαφέρον έχει να φανεί ποιος θα αντικαταστήσει τον Γ. Μουζάλα σε περίπτωση που ο Αλ. Τσίπρας αποφασίσει να ζητήσει την παραίτησή του.
Πηγή: real.gr

Share on:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
Copyright © Onus News - All Rights Reserved
Developed by Onus News