ΟΑΕΔ: Πρόσβαση εργοδοτών στα βιογραφικά των ανέργων

17 Μαρ 2016

Πρόσβαση στα στοιχεία βιογραφικού των εγγεγραμμένων στα μητρώα του ΟΑΕΔ ανέργων, αποκτούν από την ερχόμενη εβδομάδα, οι υποψήφιοι εργοδότες τους - επιχειρήσεις που σκοπεύουν να τους προσλάβουν μέσω προγραμμάτων.


   Όπως ανακοίνωσε ο ΟΑΕΔ τα βιογραφικά θα περιλαμβάνουν την επαγγελματική ειδικότητα των ανέργων, την εργασιακή εμπειρία, το επίπεδο εκπαίδευσης και τις δεξιότητες καθώς και την περιοχή στην οποία διαμένουν.
   Προϋπόθεση είναι οι εργοδότες-επιχειρήσεις να έχουν παραλάβει κλειδάριθμο από τα ΚΠΑ2 ΟΑΕΔ της περιοχής τους, με τον οποίο έχουν πρόσβαση στις Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες του ΟΑΕΔ (e- services). Το μέτρο θα εφαρμοστεί για να δοθεί η δυνατότητα ευκολότερου εντοπισμού των υποψηφίων για τις θέσεις εργασίας.
   Οι άνεργοι που θα έχουν προεπιλεγεί από τον εργοδότη και εμφανίζονται διαθέσιμοι για την αντίστοιχη θέση εργασίας στο ολοκληρωμένο πληροφοριακό σύστημα του ΟΑΕΔ, θα ενημερώνονται από τους εργασιακούς συμβούλους και θα υποδεικνύονται από αυτούς στον εργοδότη, ώστε να περάσουν από συνέντευξη. Μετά τις συνεντεύξεις ο εργοδότης θα ενημερώνει τα σχετικά πεδία μέσω των Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών, για την τυχόν πρόσληψη ή απόρριψη των υποδειχθέντων υποψηφίων.
Πηγή: Ημερησία
Share on:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
Copyright © Onus News - All Rights Reserved
Developed by Onus News