Παλμύρα: Εικόνες σοκ. Οι τζιχαντιστές διέλυσαν τα πάντα

29 Μαρ 2016

Την καταστροφή που άφησαν πίσω τους οι τζιχαντιστές στην αρχαία πόλη της Παλμύρας, αποκαλύπτουν οι πρώτες φωτογραφίες που δημοσιεύθηκαν μετά την ανακατάληψη της πόλης από το στρατό του Μπασάρ αλ Άσαντ.


   Ο συριακός στρατός ανακατέλαβαν χθες την Παλμύρα εκδιώχνοτνας τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους. οποίοι είχαν θέσει υπό τον έλεγχό τους την πόλη αυτή στην κεντρική Συρία πριν από περίπου έναν χρόνο, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο μια στρατιωτική πηγή στην Παλμύρα.
   Στις φωτογραφίες που δημοσιεύθηκαν από την Telegraph εμφανίζονται αρχαία αγάλματα να είναι διαλυμένα, αντικείμενα πεταμένα στο πάτωμα του μουσείου της πόλης, το οποίο είναι σχεδόν κατεστραμμένο.   Οι κυβερνητικές δυνάμεις της Συρίας υποστηριζόμενες από την ρωσική πολεμική αεροπορία εξαπέλυσαν στις 7 Μαρτίου επιχείρηση για να ανακαταλάβουν την Παλμύρα από τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους. Οι τζιχαντιστές κατέστρεψαν μέρος των θησαυρών της αρχαίας πόλης της Παλμύρας, η οποία έχει χαρακτηριστεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς από την UNESCO.
   Το Ισλαμικό Κράτος κατέκτησε την Παλμύρα τον Μάιο του 2015 και κατέστρεψε τον εντυπωσιακό ναό του Βήλου και το ιερό του Βάαλ Σαμίν, καθώς και αρκετούς πύργους που αποτελούσαν μνημεία στους νεκρούς, τα οποία οι τζιχαντιστές θεωρούν βλάσφημα.
Πηγή: news247.gr

Share on:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
Copyright © Onus News - All Rights Reserved
Developed by Onus News