Κ. Μητσοτάκης: Κύριε Τσίπρα, δεν είστε κατήγορος σε αυτήν τη συζήτηση, κατηγορούμενος είστε!

30 Μαρ 2016

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας): Και να ξεκαθαρίσουμε κάτι από την αρχή, κύριε Τσίπρα. Δεν είστε κατήγορος σε αυτήν τη συζήτηση, κατηγορούμενος είστε.


   Είστε κατηγορούμενος για τα κατά συρροή ψεύδη σας, για τα χειρότερα, τα περισσότερα, τα μεγαλύτερα ψέματα που έχει πει ποτέ Πρωθυπουργός. Είστε κατηγορούμενος, γιατί παραλάβατε από την προηγούμενη Κυβέρνηση κράτος και παραδίδετε μια χώρα διάλυσης, ανομίας και περιορισμένης εθνικής κυριαρχίας, μια χώρα απομονωμένη στην Ευρώπη.
   Είστε κατηγορούμενος, διότι και σήμερα ακόμα εσείς και οι Υπουργοί σας παριστάνετε ότι διαπραγματεύεστε, αλλά στην πράξη διαλύετε την οικονομία και κάνετε τη ζωή των Ελλήνων πολύ χειρότερη. Είστε κατηγορούμενος, γιατί προδώσατε τα όνειρα και τις ελπίδες ακόμα και αυτών που σας πίστεψαν, κυρίως των ασθενέστερων Ελλήνων που είδαν στο πρόσωπό σας την ελπίδα για μία αλλαγή, αλλά βιώνουν στην πράξη τη χειρότερη εκδοχή του μεταπολιτευτικού λαϊκισμού.
   Μην μας κουνάτε, λοιπόν, το δάχτυλο, κύριε Τσίπρα! Είστε ο βασικός υπεύθυνος για την τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα σήμερα!
   Φυσικά, όλοι γνωρίζουν τον πραγματικό λόγο για τον οποίον ο κ. Τσίπρας πήρε την πρωτοβουλία για τη σημερινή συζήτηση. Αυτός δεν είναι άλλος από την ανάγκη να μεταθέσει την ατζέντα του πολιτικού διαλόγου.
Κύριε Πρωθυπουργέ, αισθάνομαι την ανάγκη να σας δείξω ένα ωραίο σκίτσο του Αρκά. «Ναι, κοίτα εκεί». Μάλλον σε σας αναφέρεται, να δείχνει ένα υποτιθέμενο σκάνδαλο, όταν παίρνετε το πορτοφόλι των Ελλήνων.
Βουλή 29.3.2016

Share on:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
Copyright © Onus News - All Rights Reserved
Developed by Onus News