Φυλακές προσφύγων ίσον μείωση δημόσιου χρέους

7 Μαρ 2016

Η Ελλάδα έχει τη δυνατότητα να μειώσει το εξωτερικό της χρέος με την οργάνωση κέντρων απέλασης, προσφέροντας έτσι στην Ευρώπη μία διαφορετική επιλογή για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Δημοκρατίας της Τσεχίας, Μίλος Ζέμαν.


   Ο Ζέμαν στη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξης του, στο κανάλι "Prima” της τσεχικής τηλεόρασης, δήλωσε ότι ένας από τους συμβούλους του σκέφτηκε την παραπάνω ιδέα, την οποία και χαρακτήρισε ως λύση, στη λογική "μ' ένα σμπάρο δυο τρυγόνια.”
   "Κέντρα κράτησης μπορούν να οργανωθούν στα ελληνικά νησιά όπου θα φιλοξενούνται μετανάστες που έχουν απελαθεί από την Ευρώπη..., ενώ η Ελλάδα θα μπορούσε μέσω των κέντρων αυτών, ν' αποπληρώσει το, υπό άλλες συνθήκες δυσβάσταχτο, εξωτερικό της χρέος”, είπε ο Ζέμαν.
   Η χειρισμός της μεταναστευτικής κρίσης, θα βρεθεί στο επίκεντρο της αυριανής διάσκεψης μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Τουρκίας, με τη Γερμανία να δηλώνει ότι η εξεύρεση τρόπων που θα μπορούσαν να βοηθήσουν την Ελλάδα, τη χώρα των βασικών σημείων εισόδου των μεταναστών στην Ευρώπη, θα είναι προτεραιότητα.
   Ο Ζέμαν διαθέτει περιορισμένη επιρροή στη διαμόρφωση της ευρωπαϊκής πολιτικής για το προσφυγικό ζήτημα, ενώ τον τελευταίο καιρό εκφράζει όλο και πιο συχνά τις απόψεις του, για το θέμα. Ο ίδιος τονίζει ότι η ενσωμάτωση των μουσουλμανικών κοινοτήτων είναι "πρακτικά αδύνατη,” ενώ χαρακτηρίζει τις εισροές των προσφύγων ως μια "οργανωμένη εισβολή".
Πηγή: Ημερησία
Share on:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
Copyright © Onus News - All Rights Reserved
Developed by Onus News