Η άνοδος της ακροδεξιάς και της μισαλλοδοξίας συνοδεύονται από τεράστια παραπληροφόρηση

25 Μαρ 2016

Εμείς, μιλήσαμε με τον Άχμαντ Ελντίν, κήρυκα του Ισλάμ στην Αθήνα και διπλωματούχο ισλαμικής θεολογίας σχετικά με τις επιθέσεις των τζιχαντιστών, το δόγμα, τον ρόλο τους, το τί επιδιώκουν αλλά και το πώς μπορούν να αντιμετωπιστούν. Ο ίδιος έχει γεννηθεί στην Ελλάδα και προσπαθεί να επιμορφώσει "για το τι είναι Ισλάμ και κυρίως τι δεν είναι Ισλάμ".


   Ο Άχμαντ Ελντίν, λέει στο news 247 πως οι τζιχαντιστές αποτελούν αίρεση, με ρίζες στη Μουσουλμανική Αδελφότητα, ενώ ο ρόλος και η δράση τους είναι γνωστή εδώ και χρόνια στον αραβικό κόσμο. Αναφέρει και διευκρινίζει πως οι τρομοκράτες ερμηνεύουν με τον δικό τους τρόπο το Κοράνι και εκμεταλλεύονται το γεγονός πως η Ε.Ε. δεν έχει κάνει αποφασιστικά βήματα για την πάταξη της Αδελφότητας.
   Κρίνει μάλιστα, πως ο μόνος τρόπος για την εξάρθρωση τους μετά τα πολλαπλά τρομοκρατικά χτυπήματα που πλέον πλήττουν και τη Δύση, είναι η συνεργασία των αξιωματούχων της Ευρωπαϊκής Ένωσης με μουσουλμάνους, οι οποίοι μπορούν να παρέχουν τις μόνες ασφαλείς πληροφορίες και να αποκωδικοποιήσουν ορθά τα χτυπήματα. Δεν παραλείπει να αναφέρει επίσης πως ο Μουσουλμανικός κόσμος χρειάζεται περισσότερο ακτιβισμό για την επικράτηση των διδαχών του Κορανίου ως έχουν, και όχι όπως παραποιούνται από την εκάστοτε εξτρεμιστική αίρεση, όπως είναι οι "Χαριτζίτες".
   Ο Άχμαντ Ελντίν υπογραμμίζει πως οι ακραίες δράσεις έχουν να κάνουν ξεκάθαρα με τις εσκεμμένες παρερμηνείες των κειμένων του Ισλάμ, καθώς κάποιοι θέλουν να εκμεταλλευτούν τα λάθη που είχε κάνει τα προηγούμενα χρόνια η Δύση. Τέλος, σημειώνει πως οι Ευρωπαίοι αλλά και οι Έλληνες, θα πρέπει να συνομιλούν περισσότερο με τους ίδιους τους μουσουλμάνους αν θέλουν να τους γνωρίσουν πραγματικά. "Αν θέλω να μάθω για τον χριστιανισμό, θα διαβάσω για παράδειγμα χριστιανικά κείμενα. Τους καλώ να μιλήσουν με τους ίδιους τους μουσουλμάνους για να μάθουν για αυτούς", λέει χαρακτηριστικά ο Αχμάντ Ελντίν.
   Στη συνέχεια, ρωτάμε τον Άχμαντ Ελντίν σχετικά με το πώς σχετίζεται η Μουσουλμανική Αδελφότητα με την άνοδο των τζιχαντιστών και με την ιδεολογία τους.
   "Η Μουσουλμανική Αδελφότητα είναι η "γραβατωμένη" μορφή των τζιχαντιστών. Ο ιδεολογικός πατέρας των τζιχαντιστών είναι ο Σαγίντ Κουτμπ, που υπήρξε από τα ηγετικά στελέχη της Αδελφότητας, και δεν υπάρχει αμφιβολία για αυτό. Υπάρχει ανοχή από την Ε.Ε. ως προς την Αδελφότητα που απολαμβάνει μια περίεργη ανοχή σε όλο τον δυτικό κόσμο, κάτι που θα αποβεί ολέθριο. Όλες οι ιδεολογικές αναφορές των τζιχαντιστών απορρέουν από τη διδασκαλία της Μουσουλμανικής Αδελφότητας και από τους ιδρυτές της, τον Χασάν αλ-Μπάννα, τον Κουτμπ και άλλους. Όλοι αυτοί έχουν γράψει για την "ανάγκη της βίαιης επανάστασης" και των βομβαρδισμών κάτι που πρώτα έχει πλήξει τον μουσουλμανικό κόσμο και τώρα και την Ευρώπη".
   Ποιες είναι οι ευθύνες της Δύσης;
   Η Δύση έχει μεγάλη ευθύνη από την εισβολή στο Ιράκ και μετά. Από τότε έχουν ριζοσπαστικοποιηθεί πάρα πολλοί νέοι μουσουλμάνοι εναντίον των "αδικιών" της Δύσης, όπως τις θεωρούν, κατά του μουσουλμανικού κόσμου. Δυστυχώς η Δύση δεν κατάφερε να απομονώσει και να ξεκαθαρίσει ότι δεν έχει πόλεμο με το Ισλάμ, και κάπως έτσι "πέρασε" προς τα αραβικά κράτη πως στοχοποιούνται οι μουσουλμάνοι συνολικά. Αυτό ήταν ένα τεράστιο πρόβλημα.
Πηγή: news247.gr
Share on:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
Copyright © Onus News - All Rights Reserved
Developed by Onus News