Μετά τις 18 Απριλίου θα επιστρέψουν οι δανειστές για το κλείσιμο της συμφωνίας

12 Απρ 2016

Μετά τις 18 Απριλίου, όταν και θα επιστρέψουν οι επικεφαλής των κλιμακίων των θεσμών από την Εαρινή Σύνοδο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (15-17 Απριλίου) στην Αθήνα θα κλείσουν οι εκκρεμότητες σε ασφαλιστικό, «κόκκινα» δάνεια και δημοσιονομικά.


   Αυτό τόνισε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης, ανακοινώνοντας «παύση εργασιών» στη διαπραγμάτευση.
   «Μετά από όλες αυτές τις συζητήσεις, αποφασίστηκε σήμερα ότι θα έχουμε μια παύση για να πάμε όλοι στην Ουάσιγκτον. Συμφωνούν τόσο οι τέσσερις θεσμοί όσο και η ελληνική κυβέρνηση ότι υπήρξε πρόοδος ώστε να συμφωνηθεί ένα αμοιβαία αποδεκτό πακέτο και να ολοκληρωθεί η συμφωνία. Άρα θα επιστρέψουν αμέσως μετά την Ουάσιγκτον, δηλαδή τη Δευτέρα, για να επιτευχθεί η συμφωνία μέχρι το Eurogroup στις 22 Απριλίου», είπε ο υπουργός Οικονομικών, όπως αναφέρει το CNN.
   Μετά την επιστροφή των θεσμών θα υπάρξουν μόνο τέσσερεις μέρες για να επιτευχθεί συμφωνία πριν από το Eurorgroup του Άμστερνταμ. Αν ξεπεραστεί όμως και αυτό το ορόσημο μπαίνουμε πλέον στον Μάιο. Ωστόσο, όσο αργεί η συμφωνία, θα μεσολαβήσει και το δημοψήφισμα για το Brexit. Το γεγονός αυτό, θα σταματήσει την συζήτηση για κάθε άλλο ευρωπαϊκό θέμα για ολόκληρο τον Ιούνιο.
Share on:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
Copyright © Onus News - All Rights Reserved
Developed by Onus News