Άλλο ένα εμπορικό σοκ - «Κλείδωσε» η αύξηση του ΦΠΑ στο 24%

22 Απρ 2016

Με αύξηση του υψηλού συντελεστή ΦΠΑ, από το 23% στο 24% που θα φέρει ανατιμήσεις σε εκατοντάδες προϊόντα και υπηρεσίες, «κλείδωσε» χθες το πακέτο των έμμεσων φόρων κατόπιν συμφωνίας κυβέρνησης και πιστωτών.


   Μεγάλη παραμένει όμως η απόσταση στο θέμα του αφορολογήτου καθώς Ελλάδα και ΔΝΤ παραμένουν ανυποχώρητοι στις θέσεις τους, για 9.100 ευρώ και για άμεση μείωση στα 8.182 ευρώ αντιστοίχως.
   Την ίδια ώρα ο πρόεδρος της Κομισιόν, που φέρεται να έχει καταθέσει συμβιβαστική πρόταση για σταδιακή μείωση του αφορολογήτου έως το 2018, δήλωσε χθες πως δεν θεωρούνται αναγκαία, πρόσθετα προληπτικά μέτρα, αλλά εάν απαιτηθεί για να γεφυρωθούν οι διαφορές μεταξύ των Θεσμών, θα εξεταστεί αλλά σε στενή συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση.
   Ο ίδιος πάντως εμφανίστηκε βέβαιος πως δεν θα υπάρξει Grexit ή πιστωτικό γεγονός, ενώ εκτίμησε πως πρέπει να συζητηθεί και το θέμα του χρέους. H νέα αύξηση του ΦΠΑ θα είναι η έκτη κατά σειρά που γίνεται μέσα σε διάστημα έξι ετών, ενώ όπως έχουν ήδη προειδοποιήσει οι εκπρόσωποι της αγοράς δεν υπάρχουν περιθώρια να απορροφηθεί από τις επιχειρήσεις και επομένως θα περάσει στους καταναλωτές.
Πηγή: Ημερησία
Share on:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
Copyright © Onus News - All Rights Reserved
Developed by Onus News