Η επιστολή Τσίπρα σε Λαγκάρντ

3 Απρ 2016

Την βαθιά ανησυχία του για τα δημοσιεύματα που αναφέρονται στην θέση αξιωματούχων του ΔΝΤ που κατέχουν θέσεις-κλειδιά στο ελληνικό πρόγραμμα, διατυπώνει ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην επιστολή που απέστειλε σήμερα στην επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ.


   Ταυτόχρονα ο κ. Τσίπρας θέτει στην επικεφαλής του ΔΝΤ ευθέως την ερώτηση, αν όσα είδαν το φως της δημοσιότητας ως διάλογος μεταξύ των στελεχών του Ταμείου, αποτελούν επίσημη θέση του ΔΝΤ, ενώ απευθύνει ανοικτή πρόσκληση στην κ. Λαγκάρντ για κατ' ιδίαν συνάντηση οποιαδήποτε στιγμή.
   Η επιστολή του πρωθυπουργού την οποία δημοσιεύει η Huffington Post έχει ως εξής:
«Προς την επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ
Αγαπητή Κριστίν,
   Σου γράφω για να σου εκφράσω τη βαθιά μου ανησυχία σχετικά με δημοσιεύματα αναφορικά με τη θέση αξιωματούχων του ΔΝΤ, οι οποίοι διαθέτουν ρόλους κλειδιά στο ελληνικό πρόγραμμα.
   Το πρώτο θέμα, έχει να κάνει με το εάν η θέση τους αντανακλά την επίσημη θέση του ΔΝΤ. Η χρήση ενός πιστωτικού γεγονότος ως ένα μέσο πίεσης προς την Ελλάδα και τα υπόλοιπα μέλη είναι πέρα από τα όρια της διαδικασίας της διαπραγμάτευσης όπως την καταλαβαίνουμε.
   Το δεύτερο θέμα, έχει να κάνει με το κατά πόσο η Ελλάδα μπορεί να εμπιστευθεί και να συνεχίσει να διαπραγματεύεται καλή τη πίστη, με τους αξιωματούχους του ΔΝΤ, οι οποίοι εκφράζουν απόψεις σαν και αυτές που εκφράζονται σε αυτές τις δημοσιεύσεις.
   Ιδιαίτερα, καθώς εμφανίζονται να απειλούν με καθυστέρηση την διαδικασία, πιστεύοντας πως μόνο ένα πιστωτικό γεγονός θα οδηγήσει σε παραχωρήσεις. Οι επιτυχείς διαπραγματεύσεις είναι συχνά δύσκολες, ωστόσο απαιτούν εμπιστοσύνη και αξιοπιστία από όλες τις πλευρές.
   Ειλικρινά εύχομαι, ότι η θέση του ΔΝΤ είναι να φτάσουμε σε μια γρήγορη, επιτυχή, και βιώσιμη κατάληξη της αξιολόγησης και είμαι σίγουρος ότι θα λάβετε όλα τα απαραίτητα μέτρα για να διασφαλίσετε ότι η διαπραγματευτική διαδικασία θα παραμείνει σε τροχιά.
   Όπως πάντα, θα χαιρόμουν να μιλήσω μαζί σου οποιαδήποτε στιγμή γι αυτά τα θέματα και είμαι σίγουρος ότι θα συμμεριστείς την ανησυχία μου.
Με εκτίμηση
Αλέξης Τσίπρας»
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Share on:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
Copyright © Onus News - All Rights Reserved
Developed by Onus News