Α. Τσίπρας: «Το ΔΝΤ στοχεύει στην αποσταθεροποίηση της Ευρώπης»

3 Απρ 2016

«Το ΔΝΤ δρα αποσταθεροποιητικά για την Ευρώπη» αναμένεται να τονίσει σε Άνγκελα Μέρκελ και Φρανσουά Ολάντ ο Έλληνας πρωθυπουργός στις προγραμματισμένες για σήμερα τηλεφωνικές επικοινωνίες που θα έχει μαζί τους.


   Ο Αλέξης Τσίπρας, όπως αποκαλύπτει σήμερα το Real.gr, θα έχει αύριο τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου, Ντέιβιντ Κάμερον, ενώ προσεχώς προγραμματίζεται συνομιλία και με τον αντιπρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζο Μπάιντεν.
   Ο Έλληνας πρωθυπουργός πρόκειται να τονίσει στους συνομιλητές του πως η Ευρώπη βρίσκεται αντιμέτωπη με τέσσερις μεγάλες προκλήσεις για το επόμενο τρίμηνο, τη συνέχιση της οικονομικής κρίσης, το προσφυγικό που βρίσκεται σε πολύ λεπτό σημείο, την τρομοκρατία που αποσταθεροποιεί την περιοχή και το επικείμενο δημοψήφισμα στη Βρετανία για την παραμονή της ή όχι στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
   «Η δράση του ΔΝΤ στο σημείο αυτό, όπως προκύπτει από το διάλογο, συμβάλλει στην αποσταθεροποίηση της Ευρώπης», είναι η εκτίμησή του. Η Αθήνα επιδιώκει, εκμεταλλευόμενη τη διαρροή του διαλόγου Τόμσεν-Βελκουλέσκου, να παροτρύνει τους Ευρωπαίους να ξεκαθαρίσουν τις σχέσεις τους με το ΔΝΤ. Ο Τόμσεν, άλλωστε, έδειξε ότι στο στόχαστρό του είναι τόσο η Άνγκελα Μέρκελ όσο και ένα Βrexit, με προηγούμενο πιστωτικό γεγονός στην Ελλάδα.
Πηγή: real.gr

Share on:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
Copyright © Onus News - All Rights Reserved
Developed by Onus News