Στην Ελλάδα τα χαμηλότερα επιδόματα ανεργίας

7 Απρ 2016

Το χαμηλότερο ποσοστό αναπλήρωσης του μισθού έχουν οι Έλληνες άνεργοι παγκοσμίως. Την αρνητική πρωτιά αποκαλύπτει ο «χάρτης» του ΟΟΣΑ με τα ποσοστά εισοδήματος που έχει το νοικοκυριό ενός ανέργου με σύζυγο και δύο παιδιά.


   Η Ελλάδα βρίσκεται στην πρώτη θέση με 39% έναντι 40% στη Ρουμανία και 43% στην Κορέα, ενώ «κάλυψη» σε ποσοστό 94% παρέχει η Δανία ακολουθούμενη από το Ισραήλ (92%).
   Στην ομάδα των χωρών που, έναντι καταβολής ασφαλίστρων (και όχι ως προνοιακή παροχή) δίνουν γενναιόδωρα επιδόματα στους ανέργους, περιλαμβάνονται το Λουξεμβούργο (89%), η Ελβετία και ο Καναδάς (86%), η Ολλανδία (84%), η Φινλανδία και η Ιρλανδία (80%).
   Στο 79% είναι η αναπλήρωση του μισθού στη Βουλγαρία, στο 73% στη Γερμανία, στο 70% (που είναι ο ευρωπαϊκός μέσος όρος), στην Ισπανία και στην Ιταλία.
   Την τρίτη χειρότερη επίδοση, μετά την Τουρκία και την Ιταλία, έχει η Ελλάδα και στην «κάλυψη» των μακροχρόνια ανέργων με ποσοστό αναπλήρωσης 8% έναντι 9% στη Χιλή, 35% στην Πορτογαλία, 54% στη Μάλτα και 57% στην Πολωνία.
Πηγή: Ημερησία
Share on:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
Copyright © Onus News - All Rights Reserved
Developed by Onus News