Μην αγχώνεστε για μία προαποφασισμένη συμφωνία - Πολύ μικρές οι όποιες διαφορές

11 Απρ 2016

«Έχει γίνει σημαντική πρόοδος για να υπάρξει συμφωνία για τα "κόκκινα δάνεια" αλλά δεν έχει κλείσει ακόμη η συμφωνία» δήλωσε τα ξημερώματα ο υπουργός Οικονομίας Γ. Σταθάκης, εξερχόμενος από τη συνάντηση με τους εκπροσώπους των θεσμών.


   Όπως άλλωστε αναμενόταν, έχοντας στην πλάτη της εκλογές με ήδη ψηφισμένο μνημόνιο, η κυβέρνηση προχωρά στην εφαρμογή αυτών των μέτρων λιτότητας, σε συνέχεια όλων των τραγικών οικονομικών αποφάσεων της τελευταίας δεκαετίας.
   Ενδεικτικά, κατά η διάρκεια της νύχτας στο ξενοδοχείο μετέβη και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, ο οποίος αποχώρησε γύρω στις 06:10 τα ξημερώματα, χωρίς να διαρρεύσουν πληροφορίες για το λόγο της παρουσίας του. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως απλά αποφασίζουν από κοινού τα ήδη προαποφασισμένα μέτρα που θα επιβληθούν στον λαό, μέτρα τα οποία θα περιλαμβάνουν και αλλαγές στα τραπεζικά.
   Για παράδειγμα, εάν το αφορολόγητο μειωθεί κατά 500 ευρώ, ή εάν τα «κόκκινα» δάνεια θα αντιμετωπιστούν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, το σίγουρο είναι πως σε κάθε περίπτωση η κοινωνία δεν αντέχει άλλους φόρους. Όλα τα άλλα είναι περιττά, σε μία συζήτηση που γίνεται για επιβολή μέτρων κακού σχεδιασμού, και δίχως αποτέλεσμα, αλλά με τρομακτικές κοινωνικές συνέπειες.
Share on:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
Copyright © Onus News - All Rights Reserved
Developed by Onus News