F1: Ιατρικά ανέτοιμος ο F. Alonso για το GP του Bahrain, στη θέση του ο S. Vandoorne

1 Απρ 2016

Μετά τις εξετάσεις στις οποίες υπεβλήθη στο ιατρικό κέντρο της πίστας του Bahrain, ο F. Alonso κρίθηκε ανέτοιμος να συμμετάσχει στον κυριακάτικο αγώνα. Σε ανάλογες εξετάσεις πρόκειται να υποβληθεί και στο κινεζικό grand prix ώστε να πάρει το πράσινο φως από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού.


   Δύο εβδομάδες μετά το τρομακτικό ατύχημα του F. Alonso στο GP Αυστραλίας, ο Iσπανός Παγκόσμιος Πρωταθλητής δεν πήρε το «πράσινο φως» από τη FIA για να συμμετάσχει στον δεύτερο αγώνα της φετινής σεζόν που θα διεξαχθεί στο Bahrain.
   Ο F. Alonso υπεβλήθη σε νέες εξετάσεις στο ιατρικό κέντρο της πίστας του Bahrain, βάσει των οποίων κρίθηκε ανέτοιμος να αγωνιστεί στο προσεχές grand prix. "Mετά τις εξετάσεις που πραγματοποιήθηκαν σήμερα το πρωί στο ιατρικό κέντρο του Bahrain International Circuit, αποφασίστηκε πως ο οδηγός της McLaren Honda, F. Alonso, δεν θα πρέπει να λάβει μέρος στο GP του Bahrain".
   "Μετά τη σύγκριση των αποτελεσμάτων των δύο αξονικών τομογραφιών θώρακος αποφασίστηκε πως δεν υπάρχουν ξεκάθαρες ενδείξεις που θα επέτρεπαν να αγωνιστεί με ασφάλεια". "Απαιτείται η επανάληψη της αξονικής τομογραφίας θώρακος πριν το GP Κίνας, τα αποτελέσματα της οποίας θα εκτιμηθούν πριν επιτραπεί η συμμετοχή του στον αγώνα", αναφέρει το δελτίο τύπου που εξέδωσε η Παγκόσμια Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού σχετικά με την κατάσταση του F. Alonso και τη συμμετοχή του στους προσεχής αγώνες.
   Τη θέση του F. Alonso θα πάρει ο εφεδρικός πιλότος της McLaren Ηοnda, S. Vandoorne. O 24χρονος Βέλγος θα πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της F1, εγκαταλείποντας για λίγο τις υποχρεώσεις του στο πρωτάθλημα της Super Formula.
   Με δηλώσεις του, ο Iσπανός πιλότος της McLaren Honda κατέστησε σαφές ότι το πρόβλημα έγκειται στο γεγονός ότι ο τραυματισμός στα πλευρά και στους πνεύμονες που υπέστη στο GP Αυστραλίας είναι πολύ πιθανό να επιδεινωθεί σε περίπτωση συμμετοχής του στον αγώνα του Bahrain.
Πηγή: auto.in.gr
Share on:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
Copyright © Onus News - All Rights Reserved
Developed by Onus News