Η 59η συνέλευση της Λέσχης Bilderberg

16 Ιουν 2011


   Πριν λίγες ημέρες πραγματοποιήθηκε η 59η συνέλευση της Λέσχης Bilderberg, στο St Moritz της Ελβετίας (9-12 Ιουνίου 2011). Το συνέδριο ασχολήθηκε κυρίως με τις προκλήσεις για την ανάπτυξη, τη δημοσιονομική πειθαρχία, το ευρώ, την Ευρωπαϊκή Ένωση, το ρόλο των αναδυόμενων οικονομιών, τη συνδεσιμότητα σε θέματα ασφάλειας, τις νέες προκλήσεις στη Μέση Ανατολή, τις περιοχές συγκρούσεων, τις δημογραφικές προκλήσεις, την Κίνα, την Ελβετία (για το αν μπορεί να παραμείνει επιτυχημένη στο μέλλον) και πολλά ακόμα θέματα. Η συνάντηση είναι ιδιωτική, προκειμένου να ενθαρρυνθεί η ειλικρινής και ανοικτή συζήτηση.

   Συνολικά περίπου 130 άνθρωποι συμμετείχαν στο συγκεκριμένο συνέδριο, εκ των οποίων περίπου τα δύο τρίτα προέρχονται από την Ευρώπη και το υπόλοιπο από τη Βόρεια Αμερική αλλά και από άλλες χώρες. Περίπου το ένα τρίτο είναι άτομα που συμμετέχουν σε κυβερνήσεις και γενικότερα στην πολιτική σκηνή, ενώ τα δύο τρίτα προέρχονται από τη χρηματοδότηση, τη βιομηχανία, την εργασία, την εκπαίδευση, και τις επικοινωνίες.
   Η λέσχη Bilderberg πήρε το όνομά της από το ξενοδοχείο στην Ολλανδία, όπου πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση το Μάιο του 1954. Η εν λόγω πρωτοποριακή συνάντηση αναπτύχθηκε από την ανησυχία που εκφράστηκε από κορυφαίους πολίτες και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού ότι η Δυτική Ευρώπη και Βόρεια Αμερική δε συνεργάζονται όσο θα έπρεπε για τα κοινά προβλήματα κρίσιμης σημασίας. Διατυπώθηκε η εκτίμηση ότι οι συναντήσεις αυτές θα βοηθούσαν να δημιουργηθεί μια καλύτερη κατανόηση των περίπλοκων δυνάμεων και των μεγάλων τάσεων που επηρεάζουν τα δυτικά έθνη στη δύσκολη μεταπολεμική περίοδο. Μόνη δραστηριότητα της Bilderberg είναι η ετήσια διάσκεψη της. Κατά τις συναντήσεις δεν υπάρχουν ψηφοφορίες, ενώ τα ονόματα των συμμετεχόντων ανακοινώνονται διαδικτυακά.
Share on:
 
Copyright © Onus News - All Rights Reserved
Developed by Onus News