Μετά το δημοψήφισμα, εκλογές και άλλο πολίτευμα…

22 Ιουλ 2011

   Αν και ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου απαντά αρνητικά σε ένα τέτοιο γεγονός, η πίεση που δέχεται όχι τόσο από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, αλλά αντίθετα από την ασφυκτική ατμόσφαιρα που έχει δημιουργήσει στο λαό, οι εκλογές πιθανότατα θα διεξαχθούν αμέσως μετά το δημοψήφισμα.

   Σε περίπτωση μάλιστα που το δημοψήφισμα βγάλει ως αποτέλεσμα αρνητικές για την πλειοψηφία συνέπειες, τότε ο πολιτικός κόσμος της χώρας πρόκειται να πληγεί σημαντικά. Το περιεχόμενο του δημοψηφίσματος ίσως ταράξει τη ζωή όλων μας, παρόλο που τα περισσότερα μέσα ενημέρωσης αδιαφορούν. Αυτή τη στιγμή το επίκεντρο του ενδιαφέροντος στρέφεται στο νέο δάνειο, την ίδια ώρα όμως που ένα εθνικό δημοψήφισμα μπορεί να αλλάξει μέχρι και το ίδιο το πολιτικό σύστημα, προκαλώντας, αν όχι εκλογές, σίγουρα πολλές συγκρούσεις και διαταραχές.
   Σήμερα «απολαμβάνουμε» την Προεδρευόμενη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία, ενώ ταυτόχρονα το σύνταγμα της Ελλάδας αναφέρει πως το πολίτευμα της χώρας δεν αναθεωρείται. Τι σημαίνει λοιπόν μία αλλαγή πολιτεύματος; Αλλαγή σε ολόκληρο το καθεστώς, και ευρύτερα το σύνταγμα και τους νόμους. Καλό θα ήταν να προσέξουμε πολύ τη συγκεκριμένη απόφαση του Παπανδρέου για Φθινοπωρινό δημοψήφισμα, όπως επίσης και τις κινήσεις της Ευρώπης προς αυτή την κατεύθυνση.
Share on:
 
Copyright © Onus News - All Rights Reserved
Developed by Onus News