Είναι αλήθεια! Το μεσοπρόθεσμο πρόκειται να ψηφιστεί από την πλειοψηφία της βουλής, έστω και αν αυτή είναι οριακή, το γνωστό σε όλους μας «151». Πως όμως ένα κράτος μπορεί να λειτουργεί ολόκληρο, με αποφάσεις που λαμβάνουν και ψηφίζουν οι μισοί; Στην ουσία αυτή η εξίσωση δεν έχει λύση, ωστόσο στον κόσμο της Ελληνικής Πολιτικής τα όρια της πλειοψηφίας δεν ενδείκνυνται για συναινέσεις.
Άλλωστε, ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, δήλωσε στη βουλή πως «Πρόκειται για τυπικούς νόμους του κράτους. Θα ψηφιστούν (μεσοπρόθεσμο) με τη συνήθη πλειοψηφία. Η συνήθης πλειοψηφία είναι το ελάχιστο. Πρέπει να εμφανιστούμε με ψηφισμένους τους νόμους. Δεν είπε κανείς ότι δεν πρέπει να ψηφιστούν οι νόμοι με 180 ή με 200 ψήφους. Μακάρι να ψηφιστούν με 181, με 191, με 215 ψήφους. Μακάρι να αποτυπωθεί η ευρύτατη πλειοψηφία των κομμάτων που πιστεύουν στην ευρωπαϊκή ταυτότητα και στην ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας, η ευρύτατη πλειοψηφία των κομμάτων που θεωρεί ότι η ένταξη στο ευρώ είναι κεκτημένο και θώρακας προστασίας για το εισόδημα και τις περιουσίες των Ελλήνων. Δεν θέλουμε να ψηφίσουμε μόνο με τους 155 Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Πρέπει να ψηφιστεί ο νόμος.»
Όπως εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς, το παρόν πολιτικό σύστημα δεν έχει τη δύναμη να αντέξει πλειοψηφίες συναινέσεων, γεγονός που επιβεβαιώνεται και ενισχύεται μέσα από τα ποσοστά των πολιτικών παρατάξεων της Βουλής.