«Κύριε Παπανδρέου, δεν δίνουμε ψήφο στη νέα σας κυβέρνηση»

21 Ιουν 2011

ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΣΑΜΑΡΑΣ (Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας): […] Κύριε Παπανδρέου, δεν δίνουμε ψήφο στη νέα σας κυβέρνηση, γιατί κατά βάθος ούτε κι εσείς δεν την εμπιστεύεστε.

   Δεν ήταν η πρώτη σας επιλογή. Δεν τη θέλατε. Μπορούσατε να κάνετε οποτεδήποτε ανασχηματισμό, αλλά δεν τον κάνατε. Ξέρατε ότι δεν θα βγει πουθενά και προσπαθήσατε να κάνετε κάτι άλλο, που δεν σας άφησαν να το κάνετε. Κι αφού εσείς δεν την εμπιστεύεστε αυτή την κυβέρνηση, γιατί να της δώσουμε εμείς ψήφο εμπιστοσύνης;
   Δεν σας δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης, κύριε Παπανδρέου και για έναν ακόμα απλό λόγο: Διότι η Κυβέρνησή σας επιμένει σε μία πολιτική που όχι απλώς δεν λύνει το πρόβλημα, όχι απλώς το κάνει χειρότερο, αλλά δημιουργεί και νέα προβλήματα. Δεν ήθελα σήμερα να πω ούτε έναν αριθμό. Είπατε, όμως, για ορισμένες προβλέψεις σας, οι οποίες επαληθεύτηκαν και για πολλές που δεν επαληθεύτηκαν. Εγώ θα ήθελα να ξέρω μόνο για έναν αριθμητικό στόχο του προγράμματός σας, που το περιγράψατε ως πρόγραμμα αξιόπιστο και συνεπές, έναν αριθμό που να έχει πέσει μέσα. Έναν! Και θα σας πω και κάτι άλλο. Όλη αυτή η φασαρία γιατί γίνεται; Όλες αυτές οι θυσίες του ελληνικού λαού γιατί γίνονται; Γίνονται για να μειωθεί το έλλειμμα. Και χθες βγάλατε αποτελέσματα του πενταμήνου του 2011. Εκεί που προβλέπατε ότι θα πέσει το έλλειμμα -4, ανέβηκε στο +13. Αυτό δεν λέγεται τζάμπα θυσίες του ελληνικού λαού; Αν αυτό δεν λέγεται, τι ονομάζετε εσείς «θυσία του ελληνικού λαού»; Και μην το ξαναπείτε ότι αποκλειστικά υπεύθυνη είναι η τρόικα και ότι εσείς δεν φταίτε σε τίποτα. Εάν δεν φταίτε εσείς σε τίποτα και φταίει σε όλα τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν η τρόικα, τότε, κύριε Παπανδρέου, θα έπρεπε να ήσασταν μαζί μας στην πρώτη γραμμή του αγώνα για επαναδιαπραγμάτευση! […] (Βουλή 19.06.2011)
Share on:
 
Copyright © Onus News - All Rights Reserved
Developed by Onus News