Ο Van Rompuy στηρίζει Παπανδρέου

23 Ιουν 2011

   Σε συνάντησή του με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Παπανδρέου Γιώργο ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Herman Van Rompuy δήλωσε τα εξής: «Συναντήθηκα με τον Πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου. Εξέφρασα την έντονη υποστήριξή μου προς τον Πρωθυπουργό, για την αταλάντευτη προσπάθειά του για τη μεταρρύθμιση της ελληνικής οικονομίας. Υπογράμμισα την ανάγκη, η Ελλάδα να καταβάλει  περισσότερες προσπάθειες προσαρμογής  για την αντιμετώπιση των σημερινών  προκλήσεων, αναγνωρίζοντας την πρόοδο που έχει επιτευχθεί μέχρι στιγμής.

   Η δέσμη  μέτρων που συμφωνήθηκε από την  Κυβέρνηση και την τρόικα, η  δημοσιονομική εξυγίανση, η ιδιωτικοποίηση και οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις πρέπει να υποστηριχθούν, φυσικά, από  το Ελληνικό Κοινοβούλιο. Αυτό θα ανοίξει το δρόμο για την επόμενη εκταμίευση από τα μέσα Ιουλίου.
   Εργαζόμαστε για μια μεσοπρόθεσμη στρατηγική, που περιλαμβάνει την εθελοντική συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα, σύμφωνα με τις χθεσινές αποφάσεις  του Eurogroup. Λαμβάνοντας υπόψη το μέγεθος και τη φύση των απαιτούμενων μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα, η εθνική συναίνεση αποτελεί προϋπόθεση για την επιτυχία. Σας ευχαριστώ.»
   Τέλος να σημειωθεί πως σήμερα (Πέμπτη 23.06.2011) θα υπάρξει εκ νέου συνάντηση των δύο πλευρών.
Share on:
 
Copyright © Onus News - All Rights Reserved
Developed by Onus News