Η ελληνική νεολαία θα βρίσκεται «υποθηκευμένη» μέχρι τουλάχιστον το 2050

22 Αυγ 2011

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ (Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης - ΝΔ): […] Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, όλα όσα συζητούμε σήμερα έρχονται σε εφαρμογή της νέας δανειακής σύμβασης των 109 δισεκατομμυρίων ευρώ, του  Μνημονίου και του εκτελεστικού νόμου. Αυτό, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, είναι η ομολογία της αποτυχίας της πολιτικής της Κυβέρνησης. Η Ελλάδα δηλαδή θα βρίσκεται «διασωληνωμένη» μέχρι το 2019 και η ελληνική νεολαία θα βρίσκεται «υποθηκευμένη» μέχρι τουλάχιστον το 2050.

   Μόνο για την εξυπηρέτηση των τόκων πριν από το Μνημόνιο η Ελλάδα χρειαζόταν 13 δισεκατομμύρια ευρώ. Μετά το Μνημόνιο χρειάζεται 22 δισεκατομμύρια ευρώ και με τις αποφάσεις για τη νέα δανειακή σύμβαση, αυτό το ποσό μειώθηκε κατά 3 δισεκατομμύρια ευρώ, δηλαδή πήγε στα 19 δισεκατομμύρια ευρώ. Αυτός είναι ο τρόπος, με τον οποίο θα λύσουμε το πρόβλημα της οικονομίας; Δηλαδή τα 3 δισεκατομμύρια ευρώ επαρκούν, για να λύσουμε το πρόβλημα της οικονομίας και να δημιουργήσουμε πρωτογενή πλεονάσματα, να βγάλουμε την οικονομία από το αδιέξοδο;
   Γι’ αυτό, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, λέμε ότι το χρέος ακόμα και με αυτή τη νέα συμφωνία, που έχει κάποια θετικά στοιχεία, δεν είναι βιώσιμο. Η Κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι εξοικονόμησε 26 δισεκατομμύρια ευρώ με τη νέα συμφωνία και αυτό σημαίνει ότι μειώθηκε το συνολικό χρέος κατά 8% ή, αν θέλετε, κατά 11% του Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος, δηλαδή το συνολικό χρέος της χώρας έχει φθάσει στα 148 δισεκατομμύρια ευρώ.  […] (Βουλή 03.08.2011)

Onus News More
@ Ντοκιμαντέρ σχετικά με την οικονομία και όχι μόνο
@ «Να φοβάστε την Ελευθερία»
@ Το μνημόνιο ένα δεν έχει πάει ακόμα στο Προεδρείο της Βουλής
@ «Venus Project» - Το κίνημα Zeitgeist στην Ελλάδα tzm.gr
@ Η 59η συνέλευση της Λέσχης Bilderberg
@ Η Τράπεζα που κυβερνά τον κόσμο
Share on:
 
Copyright © Onus News - All Rights Reserved
Developed by Onus News