Γιατί κρύβουν τα ακίνητα της κοινωνικής ασφάλισης;

4 Αυγ 2011

ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΓΙΑΚΟΥΜΑΤΟΣ (Βουλευτής ΝΔ): […] Κύριε Πρόεδρε, με μεγάλο αγώνα -είχα την ατυχία το 2004 και το 2007 να είμαι Υφυπουργός άνευ αρμοδιότητας στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων- δημιούργησα μια ιστοσελίδα, την periousia.gr, στην οποία ό, τι ακίνητο υπάρχει στην κοινωνική ασφάλιση, αναρτάται και το βλέπει ο κ. Αποστολάτος, το βλέπει ο κύριος τάδε, το βλέπει όλος ο ελληνικός λαός στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

   Και αν θέλω κάτι να αξιοποιήσω, το βγάζω σε διαγωνισμό, το έχω στο internet με όλα τα σχέδια μέσα και δίνουν ανοιχτή προσφορά, πλειοδοτούν. Από τον Αύγουστο του 2008, όμως, έχει σταματήσει να ενημερώνεται αυτή η ιστοσελίδα, η periousia.gr. Και γιατί έχει σταματήσει να ενημερώνεται, κύριε Υπουργέ, από τον Αύγουστο του 2008;
   Πρώτον: Κτήριο Πειραιώς 21, αξίας τότε 12.000.000 ευρώ. Θα καταθέσω και τη σχετική φωτογραφία στα Πρακτικά. Πληρώναμε και 250.000 μέχρι πρότινος για φύλαξη του κτηρίου των 12.000.000, το οποίο είναι ερείπιο. Καταθέτω τις φωτογραφίες στα Πρακτικά της Βουλής, για να δείτε πώς έχει καταντήσει αυτό το κτήριο, το οποίο πληρώνει ο Έλληνας φορολογούμενος πολίτης, ο συνταξιούχος. Και πλήρωνε και 250.000 το χρόνο για φύλαξη του ερειπίου.
   Δεύτερον: Οικόπεδο στην Ιπποκράτους. Όταν ήμουν υποδιοικητής το 1991, μου είπε κάποιος: «Ελάτε, κύριε Γιακουμάτο, να δείτε πώς πάει η στέγαση. Πηγαίνετε να δείτε τα αυτοκίνητα». Όλα τα αυτοκίνητα ήταν BMW, CAYENNE και πάνω. Ήταν υπάλληλοι της στέγασης του ΙΚΑ! Αυτό το οικόπεδο αξίας 2.000.000 ούτε είχε νοικιαστεί για παρκινγκ, να έπαιρνε τουλάχιστον πέντε, έξι ή επτά χιλιάδες το μήνα, ούτε έχει γίνει τίποτα. Το έχουν οι υπάλληλοι για πάρκινγκ δικό τους. Οικόπεδο αναξιοποίητο στην Ιπποκράτους. Άλλα 2.000.000. […]
   Το τραγικό είναι ότι στη Γλυφάδα έχει δυο οικόπεδα το ΙΚΑ. Στο ένα από αυτά έχουν βάλει χαλίκι και το έχουν κάνει ουζερί, το καταπάτησαν, αφού είναι εντελώς άδειο. Ο κύριος Υπουργός πληρώνει 75.000 το μήνα ενοίκιο στη Γλυφάδα. Αν αυτά τα δυο οικόπεδα τα είχε χτίσει, θα είχε κάνει ένα μεγαθήριο του ΙΚΑ και δεν θα πλήρωνε φράγκο! […] (Βουλή 29.07.2011)
Share on:
 
Copyright © Onus News - All Rights Reserved
Developed by Onus News