Η απάντηση για την ιστοσελίδα με τα ακίνητα

4 Αυγ 2011

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΗΣ (Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης): […] Μιλήσατε για το periousia.gr, για την ιστοσελίδα που πρέπει να ενημερώνεται. Πρέπει να σας πω ότι στις παραμονές των εκλογών δώδεκα στελέχη, μερικά από τα οποία εργάζονταν σε αυτή ακριβώς τη διεύθυνση αποχώρησαν με μετάταξη για να πάνε σε άλλες υπηρεσίες και μείναμε «άδειοι» όσον αφορά το στελεχιακό δυναμικό σε κρίσιμες υπηρεσίες.

   Ωστόσο, πρέπει να σας πω ότι δεν έχει αλλάξει τίποτα σε σχέση με τα ακίνητα και η ιστοσελίδα θα ενημερωθεί, όταν ολοκληρωθεί μια διαδικασία που έχουμε ξεκινήσει εδώ και δέκα μήνες και η οποία είναι διαδικασία επαναδιαπραγμάτευσης όλων των ενοικίων. Ειδικά για το ΙΚΑ, το οποίο πληρώνει 37 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο για ενοίκια, έχει μειωθεί κατά 10% το ενοίκιο και η διαπραγμάτευση συνεχίζεται για να φτάσουμε περίπου στο 20% μείωση των ενοικίων που πληρώνει το ΙΚΑ για να εξυπηρετήσει τις στεγαστικές του ανάγκες.
   Τώρα σε ό,τι αφορά την περιουσία του ΙΚΑ γνωρίζετε το χώρο ασφαλώς, αλλά πρέπει να σας πω ότι το 51% των κτηρίων χρησιμοποιείται από το ΙΚΑ για δική του στέγαση. Από εκεί και μετά, το 30% έχει αξιοποιηθεί και από αυτό, το ΙΚΑ παίρνει περίπου 10 εκατομμύρια το χρόνο και το υπόλοιπο 20% είναι όντως αναξιοποίητα κτήρια και περιουσιακά στοιχεία σαν το κτήριο που αναφέρατε στην Πειραιώς, που είναι από το 1997 σ’ αυτή την κατάσταση. […] (Βουλή 29.07.2011)
Share on:
 
Copyright © Onus News - All Rights Reserved
Developed by Onus News