Το «Venus Project» για ένα υψηλό επίπεδο διαβίωσης

24 Σεπ 2011

   Τι θεωρείτε ότι είναι ένα «υψηλό επίπεδο διαβίωσης», το οποίο όλοι στον κόσμο έχουν δικαίωμα; Και ποιος είναι εκείνος που αποφασίζει για αυτό; Σύμφωνα με το κίνημα Zeitgeist και το πρόγραμμα «Venus Project» (περισσότερα στο onusnewsgr.blogspot.com) σε μια οικονομία που θα βασίζεται στους φυσικούς πόρους πολλές από τις ελλείψεις που έχουμε σήμερα θα μπορέσουν να ξεπεραστούν εύκολα χάρη στην τεχνολογική εφευρετικότητα και τη μείωση των αποβλήτων.

   Για παράδειγμα, θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε μια μορφή εξατμιζόμενης συμπύκνωσης σε όλους τους τομείς όπου υπάρχουν ελλείψεις νερού. θα μπορούσαμε να προσφέρουμε κανάλια από τη θάλασσα στη γη και να τα καλύπτουμε για αρκετά μίλια με διαφανή περιβλήματα. Αυτά τα καλύμματα θα χρησιμοποιούνται για την επίτευξη της εξατμιζόμενης αφαλάτωσης. Όλοι οι αυτοκινητόδρομοι, οι χώροι στάθμευσης, και οι στέγες στις νέες πόλεις θα μπορούν να χρησιμοποιούνται για τη θέρμανση του νερού και να καλύπτουν όλες τις ανάγκες της κοινότητας, χωρίς την καύση ορυκτών καυσίμων. Με τη χρήση της γεωθερμικής ενέργειας και μόνο (τη φυσική θερμότητα της γης), θα μπορούσαμε να δώσουμε μια τεράστια ώθηση στην κοινωνία μας για τα επόμενα χίλια χρόνια, αλλά αυτή η τεχνολογία είναι σήμερα σχετικά ανεκμετάλλευτη. Υπάρχει επίσης το κύμα, η αιολική ενέργεια, οι συμπυκνωτές θερμότητας καθώς και πολλές άλλες ανεκμετάλλευτες πηγές ενέργειας. Δυστυχώς ποτέ δεν ανατέθηκε στην επιστήμη η παραγωγή της αφθονίας, προς όφελος όλων των ανθρώπων της γης.
   Το υψηλό βιοτικό επίπεδο, θα σημαίνει ότι όλα τα μέλη της κοινωνίας θα έχουν πρόσβαση σε όλα τα απαραίτητα για τη διατήρηση της ζωής, ιατρική περίθαλψη, εκπαίδευση, τροφή, ένδυση, στέγαση, ψυχαγωγία, ελεύθερος χρόνος και περισσότερα. Οι ώρες εργασίας θα μπορούσαν να μειωθούν σημαντικά έως ότου εξαλειφθούν πλήρως. Με την εξάλειψη της τεχνητής παλαίωσης και απαξίωσης, καθώς και την αναπαραγωγή των ίδιων προϊόντων από πολλούς διαφορετικούς κατασκευαστές, ξεπερνώντας την ανάγκη για την διαφήμιση, τις πωλήσεις, τους δικηγόρους, το προσωπικό των επιχειρήσεων, τους τραπεζίτες και όλων των άλλων μη παραγωγικών επαγγελμάτων θα μπορούσαμε εύκολα να προσφέρουμε πολλά περισσότερα αγαθά και υπηρεσίες για όλους τους ανθρώπους. Σε μια οικονομία που θα βασίζεται στους φυσικούς πόρους, όταν η κύρια ώθηση και ο συνολικός στόχος της επιστήμης και της καινοτόμου τεχνολογίας θα κατευθύνονται στο να προσφέρουν ένα υψηλότερο επίπεδο διαβίωσης για όλους, ο τρόπος ζωής μας θα ξεπερνά κατά πολύ οτιδήποτε θα μπορούσε κανείς να φανταστεί σήμερα.
Share on:
 
Copyright © Onus News - All Rights Reserved
Developed by Onus News