Ο Γ. Παπανδρέου μίλησε για τη γέννηση του ΠΑΣΟΚ

19 Οκτ 2011

   Σε άρθρο του Πρωθυπουργού Γιώργου Α. Παπανδρέου στην εφημερίδα «Η Καθημερινή», αναφέρεται στην ίδρυση του ΠΑΣΟΚ: «Το ΠΑΣΟΚ γεννήθηκε σε μια ιστορική στιγμή, κατά την οποία η ίδια η Ελληνική κοινωνία, εξερχόμενη από τη σκοτεινή περίοδο της δικτατορίας, διψούσε να γυρίσει σελίδα στην ιστορία της.

   Ήταν το 1974, όταν ο Ανδρέας Παπανδρέου ένωσε κάτω από ένα νέο πολιτικό φορέα όλες εκείνες τις κοινωνικές δυνάμεις, που επί δεκαετίες είχαν βρεθεί στο περιθώριο της κοινωνικής, της οικονομικής και της πολιτικής ζωής της χώρας.
   Οι αξίες, πάνω στις οποίες θεμελιώθηκε η ίδια η δημιουργία του ΠΑΣΟΚ ήταν και παραμένουν αναλλοίωτες και διαχρονικές: η διεύρυνση και η εμβάθυνση της δημοκρατίας, η απελευθέρωση του πολίτη, η δικαιοσύνη και η ισότητα, η ανθρωποκεντρική προσέγγιση στην πολιτική, η εθνική ανεξαρτησία. Και πάνω απ’ όλα, η βαθιά πίστη ότι ένας λαός μπορεί και δικαιούται να ορίζει την μοίρα του. Ήταν το πάθος για την υπεράσπιση αυτών των αξιών και οι κοινωνικές και πολιτικές προϋποθέσεις που προέκυψαν, από την συνάντηση στο εσωτερικό του πολλών και δυναμικών ρευμάτων και ιδεών, που μέσα σε 7 μόλις χρόνια κατέστησαν το ΠΑΣΟΚ Κίνημα κοινωνικής πλειοψηφίας.»
Share on:
 
Copyright © Onus News - All Rights Reserved
Developed by Onus News