Η ελληνική αστυνομία ενοικιάζεται σε ιδιώτες!

10 Απρ 2012

   Αφήνουν χωρίς αστυνόμευση τους Έλληνες πολίτες και όλα μπορούν πλέον να μισθωθούν στο πνεύμα που επιτάσσει η τρόικα στα χρόνια του μνημονίου. Τι απαντά η ΕΛ.ΑΣ. Ενοικιαστήριο στην Ελληνική Αστυνομία βάζει η κυβέρνηση τη στιγμή που η εγκληματικότητα είναι εκτός ορίων και οι πολίτες νιώθουν τρόμο ακόμη και μέσα στα σπίτια τους.

   Όπως αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα “Πρώτο Θέμα”, η ΕΛ.ΑΣ. πλέον «ενοικιάζεται» επίσημα και με τον νόμο στους έχοντες τη δυνατότητα να πληρώσουν.
   Με απόφαση των υπουργείων Οικονομικών και Προστασίας του Πολίτη, το σύνολο του ανθρώπινου δυναμικού της Ελληνικής Αστυνομίας, όλα τα οχήματα και οι μοτοσικλέτες της, ακόμη και τα ελικόπτερα που έχει στην κατοχή της η ΕΛ.ΑΣ., μπορούν πλέον να ενοικιάζονται από ιδιώτες που θέλουν να κοιμούνται ασφαλείς και ήσυχοι τα βράδια. Ο,τι και όσοι… ενοικιάζονται από εκείνους που μπορούν να πληρώσουν θα αφαιρούνται βέβαια από τις δυνάμεις που προστατεύουν τους υπόλοιπους κοινούς θνητούς.
   Και όποιος νομίζει ότι όλα τα παραπάνω δεν είναι δυνατόν να συμβαίνουν, δεν έχει παρά να προστρέξει στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, όπου δημοσιεύτηκε πριν από λίγες ημέρες ακόμη και ο… τιμοκατάλογος των ενοικιάσεων της ΕΛ.ΑΣ. Οι τιμές ξεκινούν από 30 ευρώ την ώρα για την ενοικίαση ενός απλού αστυνομικού μέχρι και 1.500 ευρώ αν θέλετε να νοικιάσετε το ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ.
   Επίσης το Φορτηγό/γερανός ενοικιάζεται προς 90 ευρώ την ώρα, ένα περιπολικό προς 40 ευρώ την ώρα, μια μοτοσυκλέτα 50 ευρώ την ώρα (20 για την μηχανή και 30 για τον οδηγό). Επίσης αν θέλετε μπορείτε να νοικιάσετε προς 120 ευρώ την ώρα ένα λεωφορείο. Αν πάλι θέλετε να πάτε προς κάποιο νησί μην ανησυχείτε μπορείτε να νοικιάσετε για 200 ευρώ την ώρα ένα ταχύπλοο σκάφος.
   Και αν είστε και καλός πελάτης, η Ελληνική Αστυνομία σάς κάνει και έκπτωση…
   Σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση, από δω και στο εξής οποιοδήποτε φυσικό πρόσωπο μπορεί να έχει τον προσωπικό του κρατικό αστυνομικό αντί του ποσού των 30 ευρώ την ώρα.
   Σε κάθε περίπτωση, πάντως, διευκρινίζεται ότι όπου η κοστολόγηση “γίνεται ανά ώρα, ως ελάχιστος χρόνος χρέωσης λογίζεται η μία ώρα. Πέραν της πρώτης ώρας, χρόνος μικρότερος των 30 λεπτών δεν προσμετρείται ενώ χρόνος μεγαλύτερος των 30 λεπτών λογίζεται ως ώρα”.
   Στις ειδικές ρυθμίσεις της Κοινής Υπουργικής Απόφασης προβλέπεται έκπτωση 15% για την παροχή υπηρεσιών σε νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου και σε φορείς του ευρύτερου δημόσιου τομέα, σε αντίθεση με προσαύξηση κατά 50% για τις αντίστοιχες υπηρεσίες προς ιδιώτες και νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου.
   Με αφορμή το συγκεκριμένο θέμα η ΕΛ.ΑΣ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία διευκρινίζει τα ακόλουθα:
   “H αναφερόμενη Κοινή Υπουργική Απόφαση (8004/21/2/12 – ΦΕΚ 888 Β/21.03.2012) εκδόθηκε σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο άρθρο 22 του ν. 3938/2011, ο οποίος κυρώθηκε ομόφωνα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, και αφορά συγκεκριμένες περιπτώσεις παροχής υπηρεσιών ασφαλείας προς τρίτους που δεν εμπίπτουν στις διατάξεις που αφορούν στη δημόσια τάξη και ασφάλεια, με καταβολή ανταλλάγματος.
   Το αντάλλαγμα που θα καταβληθεί, εφόσον εγκριθεί συγκεκριμένο αίτημα, περιέρχεται στον Κρατικό Προϋπολογισμό ως δημόσιο έσοδο, με σκοπό την απόσβεση του κόστους χρήσης του υλικοτεχνικού εξοπλισμού και των υποδομών της Ελληνικής Αστυνομίας, αλλά και στην αναβάθμισή τους, προκειμένου να μην επηρεάζεται το κύριο έργο και οι υπηρεσίες προς τους πολίτες.
   Οι υπηρεσίες αυτές, που είναι δυνατόν να προσφερθούν σε εξαιρετικές περιπτώσεις, εφόσον υπάρχει αντικειμενική υπηρεσιακή ευχέρεια - δυνατότητα και ύστερα από συγκεκριμένο τοπικά και χρονικά προσδιορισμένο αίτημα, σε Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου αλλά και σε τρίτους, αφορούν έργα, όπως, συνοδεία εκρηκτικών ή/και επικινδύνων υλών, ιδιωτικών αγαθών μεγάλης αξίας, καλλιτεχνικών έργων και χρηματαποστολών, συνοδευτικές υπηρεσίες ασφάλειας σε πρόσωπα και υπηρεσίες εκπαίδευσης σε ιδιώτες, διάθεση πόρων και εγκαταστάσεων σε κινηματογραφικές και τηλεοπτικές παραγωγές κλπ.
   Εδώ και χρόνια οι συγκεκριμένες υπηρεσίες προσφέρονταν δωρεάν χωρίς την οποιεσδήποτε καταβολή αποζημίωσης προς το Ελληνικό Δημόσιο με βάση την εμπειρία και την τεχνογνωσία των Αστυνομικών Αρχών. Με το συγκεκριμένο θεσμικό πλαίσιο, όσοι αιτούνται αυτές οι υπηρεσίες θα υποχρεούνται να καταβάλλουν, ως αντίτιμο, το κόστος χρήσης των διατιθέμενων πόρων της Ελληνικής Αστυνομίας.
   Αντίστοιχες υπηρεσίες προσφέρονται σε αρκετά κράτη μέλη της ΕΕ με τους ίδιους όρους, προϋποθέσεις και διαδικασία έγκρισης και καταβολή ανταλλάγματος.”
(πηγή: Newsit.gr)
Share on:
 
Copyright © Onus News - All Rights Reserved
Developed by Onus News