Τα ξένα δημοσιογραφικά μέσα για τις Ελληνικές εκλογές

8 Μαΐ 2012

   «Οι Έλληνες τιμωρούν τους ευρώ-μεταρρυθμιστές» είναι ο τίτλος άρθρου που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της γερμανικής εφημερίδας Bild. Τα ξένα δίκτυα, και κυρίως της Γερμανίας, μιλούν για μοιραίες εκλογές στην Ελλάδα. Το BBC υπογραμμίζει ότι η κυβέρνηση συνασπισμού κατέρρευσε στις ελληνικές εκλογές.

   «Σε κίνδυνο η πολιτική λιτότητας στην Ελλάδα», σημειώνει στην ηλεκτρονική του έκδοση το Spiegel. «Δραματικές απώλειες για τα κόμματα που στηρίζουν το δραστικό πρόγραμμα περικοπών. Αβέβαιο ποια κυβέρνηση θα διαπραγματεύεται μελλοντικά με τους διεθνείς πιστωτές της χώρας», πρόσθεσε.
   Το Spiegel σημειώνει ότι δεν αποκλείεται να πραγματοποιηθούν και νέες εκλογές ενώ εάν προκύψει νέα κυβέρνηση που δεν θα τηρήσει τα συμφωνηθέντα, δεν αποκλείεται η Ελλάδα να οδηγηθεί σε χρεοκοπία.
   Το Reuters αναφέρει ότι η οργή των Ελλήνων, που οφείλεται στην πολιτική της λιτότητας, καταγράφηκε στις χθεσινές βουλευτικές εκλογές με την ισχυρή μείωση του ποσοστού των δύο (πρώην) ισχυρών κομμάτων και τη μετακίνηση των ψηφοφόρων σε μικρότερα κόμματα, σημειώνοντας ότι η τιμωρία των δύο «μεγάλων» ήταν κριτήριο επιλογής ψήφου.
   Οι Financial Times σημειώνουν ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί νέες εκλογές σε λίγους μήνες. Το βρετανικό Sky News αναφέρει πως «το συντηρητικό κόμμα της ΝΔ έρχεται πρώτο στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων, χωρίς όμως να συγκεντρώνει ποσοστό ικανό να του εξασφαλίσει την αυτοδυναμία».
   Για «καταστροφικό» αποτέλεσμα για την Ελλάδα και την Ευρώπη κάνει λόγο η Frankfurter Allgemeine Zeitung. Η εφημερίδα Bild με τίτλο «Οι Έλληνες επιλέγουν το χάος», μιλά για «διασυρμό των κομμάτων της κυβέρνησης» και ενίσχυση των ακραίων δυνάμεων, αριστερών και δεξιών. «Οι φασίστες μπαίνουν στη Βουλή» λέει η Suddeutsche Zeitung, γεγονός που θυμίζει τον ύμνο της χιτλερικής νεολαίας.
   Το CNN δήλωσε ότι «Οι Έλληνες ψηφοφόροι τιμώρησαν τα κεντρώα κόμματα της χώρας».







Share on:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
Copyright © Onus News - All Rights Reserved
Developed by Onus News