Η κατανομή των εδρών στις επόμενες εκλογές

14 Μαΐ 2012

   Με τη διενέργεια της γενικής απογραφής του πληθυσμού, ο εκλογικός χάρτης της Ελλάδας αλλάζει, καθώς πλέον οδηγείται σε ανακατανομή των εδρών μεταξύ των εκλογικών περιφερειών της χώρας, ειδικά εφόσον ξαναγίνουν εκλογές από τις 27 Μαΐου και μετά.

   Σε περίπτωση νέων εκλογών (πιθανότερη ημερομηνία η 17η Ιουνίου), αυτές θα γίνουν χωρίς σταυρό προτίμησης και με βάση το νόμιμο πληθυσμό που προκύπτει από την τελευταία απογραφή. Οι εκλογές της 6ης Μαΐου διεξήχθησαν με βάση την απογραφή του 2001 λόγω καθυστέρησης στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων εκείνης του 2011.

   Η ανακατανομή των εδρών
   Στον Νομό Ηλείας, λόγω της πληθυσμιακής συρρίκνωσης, οι βουλευτικές έδρες από 6 γίνονται 4. Στην Αιτωλοακαρνανία από 8 έδρες τώρα θα γίνουν 6. Στην Αχαΐα από 9 γίνονται 8. Στην Αρκαδία από 3 γίνονται 2. Στον Νομό Μεσσηνίας από 5 γίνονται 4. Στην Λακωνία από 3 γίνονται 2. O Νομός Πρέβεζας γίνεται μονοεδρικός, το ίδιο Θεσπρωτία, Καστοριά και Χίος. Μεγάλη κερδισμένη η Β Αθήνας που από 42 έδρες που είχε μέχρι τώρα, με την νέα απογραφή θα εκλέγει 53 βουλευτές. Στην Α και Β Θεσσαλονίκης, από 16 και 7 έδρες αντίστοιχα θα έχουν 20 και 10. Χαρακτηριστικό είναι ότι Αθήνα, Πειραιάς και Θεσσαλονίκη θα εκλέγουν τους 133 από τους 300 βουλευτές της Βουλής!
Share on:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
Copyright © Onus News - All Rights Reserved
Developed by Onus News