Τέσσερα Airbus Α340 ήταν τα πρώτα θύματα της ιδιωτικοποίησης του κράτους

12 Ιουλ 2012

   Υπεγράφη χθες από τον Υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, η απόφαση για την πώληση από το ελληνικό Δημόσιο των τεσσάρων αεροσκαφών τύπου Airbus A340-300, που χρησιμοποιούσαν η παλιά «Ολυμπιακή Αεροπορία» και οι «Ολυμπιακές Αερογραμμές».

   Η πώληση των τεσσάρων αεροσκαφών τύπου Airbus Α340-300 είναι ενταγμένη στο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων, προβλέπεται στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Στρατηγικής και συνιστά υποχρέωση της χώρας, αφού είχε αποφασιστεί έπειτα από δημόσιο διαγωνισμό, ο οποίος έληξε με επιτυχία τον περασμένο Αύγουστο, αλλά δεν είχε ολοκληρωθεί μέχρι σήμερα.
   Στον διαγωνισμό αυτό πλειοδότης ανακηρύχθηκε η εταιρία Apollo Aviation Group, η οποία και προσέφερε το τίμημα των 40.4 εκατομμυρίων δολαρίων.
   Η πραγματική αξία αγοράς ενός αεροσκάφους Airbus Α340, όπως προκύπτει από ρεπορτάζ του Onus News, αγγίζει το συνολικό ποσό των 211.8 εκατομμυρίων δολαρίων, ενώ μπορεί να φθάσει ακόμα και τα 253.7 εκατομμύρια δολάρια. Το ξεπούλημα ωστόσο της Ελλάδας, διαμέσου κυβερνήσεων Σημίτη, Παπανδρέου, Καραμανλή και Σαμαρά (με παρένθεση τους Παπαδήμο και Πικραμένο, δηλαδή 6 κυβερνήσεις σε 12 χρόνια), προχωρά ακόμα και με αρνητικές αποδόσεις.
Share on:
 
Copyright © Onus News - All Rights Reserved
Developed by Onus News