Ζούμε ένα déjà vu μέτρων και λιτότητας όπως το 2011

20 Σεπ 2012

   Κατά τη διάρκεια της 76ης ΔΕΘ του 2011, ο Βενιζέλος ως Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και Υπουργός Οικονομικών, ανακοίνωσε στη ΔΕΘ την επιβολή του ειδικού τέλους ακινήτων που εισπράττεται μέσω της ΔΕΗ. Σήμερα, ο Σαμαράς ανακοινώνει νέο πακέτο μέτρων, σχεδόν 12 δις ευρώ.

   Το μέτρο αυτό -του Βενιζέλου- απέφερε 2,2 δισεκατομμύρια ευρώ στο κράτος, προκειμένου να πείσουμε τους εταίρους μας ότι έπρεπε να υπάρξει μια ανταπόδοση. Αυτό όμως δεν ήταν αρκετό, καθώς η τρόικα απάτησε μέτρα λιτότητας και διάλυσης της κοινωνίας, μέσω της άνισης κατανομής του χρέους.
   Στις 26 Οκτωβρίου του 2011 στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες, η Ελλάδα πήρε από τους εταίρους της ένα νέο δάνειο 130 δισεκατομμυρίων ευρώ, δίπλα στα 110 που είχε πάρει, 240 δισεκατομμύρια ευρώ συνολικά. Από εκεί και πέρα, πήρε και το κούρεμα του χρέους, χάρη στο οποίο μειώθηκαν κατά 110 δισεκατομμύρια οι δανειακές της υποχρεώσεις, που βέβαια δεν επηρέασαν καθόλου θετικά την ατμόσφαιρα.
   Το μόνο που μένει να δούμε, είναι εάν η ιστορία θα επαναληφθεί και φέτος, το 2012. Η μόνη διαφορά είναι πως υπάρχουν και οι προεδρικές εκλογές στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Μέχρι την ώρα των εκλογών, την πρώτη Τρίτη του Νοέμβρη, η Ευρώπη θα παραμείνει σχετικά ήρεμη. Μετά όμως…
Share on:
 
Copyright © Onus News - All Rights Reserved
Developed by Onus News