Α. Γεωργιάδης: Η Ελλάδα έχει σοβιετική οικονομία λόγω των καρτέλ

5 Οκτ 2012

   Ακόμα προσπαθούμε να φτάσουμε σε πρωτογενές πλεόνασμα, είμαστε ένα βήμα πίσω από τις άλλες χώρες και ακόμα κυνηγάμε το αυτονόητο, να μην παράγουμε χρέος, επισήμανε μιλώντας στη ΝΕΤ FM ο βουλευτής της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης. «Πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τα λεφτά μας» πρόσθεσε.

   Υποστήριξε, δε, ότι στην Ελλάδα δεν έχουμε ελεύθερη οικονομία, αλλά σοβιετική οικονομία, μέσω των καρτέλ. Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:
Α. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: «Εμάς και η εμβάθυνση δεν μας σώζει, με την έννοια που νομίζουμε. Εμείς ακόμα προσπαθούμε να φτάσουμε σε πρωτογενές πλεόνασμα. Εμείς είμαστε ένα βήμα πίσω από τις άλλες χώρες. Εμείς είμαστε σε θέση που ακόμα κυνηγάμε το αυτονόητο, να μην παράγουμε χρέος. Αυτό θα το κάναμε σε κάθε περίπτωση, είτε είμαστε στο ευρώ, είτε δεν είμαστε στο ευρώ, είτε είμαστε στη δραχμή, είτε έρχεται η τρόικα, είτε δεν έρχεται η τρόικα. Πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τα λεφτά μας».
Α. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: «Στην Ελλάδα, για να καταλάβουμε το πρόβλημά μας ποιο είναι, έχουμε μια μικρή, κλειστή στην πραγματικότητα, οικονομία, η οποία ελέγχεται πάρα πολύ εύκολα από τα λεγόμενα καρτέλ. Αν με ρωτάς τι δεν έχει δουλέψει καθόλου σωστά στην Ελλάδα όλα αυτά τα χρόνια, δεν λέω ότι ευθύνονται συγκεκριμένοι άνθρωποι, μπορεί να μην ευθύνεται το κράτος συνολικά, είναι η Επιτροπή Ανταγωνισμού. Δεν έχει κάνει τίποτα. Η Ελλάδα είναι μια χώρα, στην οποία αν κάποιος έχει ένα μικρό μέγεθος σε μετρητά, μπορεί να ελέγξει την αγορά στον τομέα, τον οποίο κινείται, κι αυτό είναι καταστροφικό για την οικονομία. Είναι, στην ουσία, το ανάποδο της ελεύθερης οικονομίας. Δεν έχουμε ελεύθερη οικονομία στην Ελλάδα, έχουμε σοβιετική οικονομία στην Ελλάδα, μέσω των καρτέλ».
(Πηγή: ΕΡΤ)
Share on:
 
Copyright © Onus News - All Rights Reserved
Developed by Onus News