Δήλωση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ για την Ελλάδα

17 Απρ 2013

Σύμφωνα με ανακοίνωση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ για την Ελλάδα, στις 15 Απριλίου, το Κλιμάκιο στελεχών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (ΕΕ), της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) έχει έλθει σε πλήρη συμφωνία με την κυβέρνηση Σαμαρά.
   Συμφώνησαν ότι οι οικονομικές προοπτικές είναι σε μεγάλο βαθμό αμετάβλητες από την προηγούμενη αναθεώρηση, με συνεχείς προοπτικές για μια σταδιακή επιστροφή στην ανάπτυξη το 2014. Μάλιστα επισημαίνεται πως ο πληθωρισμός είναι αρκετά κάτω από το μέσο όρο της Ευρωζώνης, ενώ μαζί με τη βελτίωση της ευελιξίας των μισθών, βοηθούν στην αποκατάσταση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας.
   Οι δημοσιονομικές επιδόσεις είναι σε καλό δρόμο για την επίτευξη των στόχων του προγράμματος, και η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να εφαρμόσει πλήρως όλα τα δημοσιονομικά μέτρα που συμφωνήθηκαν για το 2013-14, που δεν είναι ακόμη σε θέση. Παραμένει ωστόσο σημαντικό να ανταποκρίνονται άμεσα σε οποιοδήποτε απόκλιση που μπορεί να προκύψει.

Share on:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
Copyright © Onus News - All Rights Reserved
Developed by Onus News