«Φοιτητικές» εκλογές για κλάματα…

24 Απρ 2013

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύτηκαν, η φετινή εκλογική αναμέτρηση των φοιτητικών παρατάξεων στιγματίστηκε από τη χαμηλότερη συμμετοχή μεταπολιτευτικά, καθώς ψήφισαν περίπου 100,000 φοιτητές. Ο αριθμός αυτός αντιστοιχεί το πολύ στο 50%. Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ κέρδισε εκ νέου, μιας και τα χρήματα ρέουν σε μεγαλύτερη ποσότητα, από ότι στις λοιπές παρατάξεις.
   Σε καμία παράταξη δεν υπήρχε συσπείρωση εντυπωσιασμού, ενώ τα στοιχεία που διαρρέουν δεν αποτελούν συνέπεια της εγκυρότητας εκ των αποτελεσμάτων. Γιατί κάθε κόμμα να βγάζει τα δικά του αποτελέσματα; Στην ίδια εκλογική αναμέτρηση, ίδιοι ψήφοι, και το αποτέλεσμα είναι διαφορετικό. Για το λόγο αυτό στο παρόν άρθρο δε θα γίνει καμία αναφορά σε ποσοστά, καθώς πρόκειται για αποτελέσματα κομματικής φαντασίας.
   Τα κόμματα τροφοδοτούνται σε ετήσια βάση με επιχορηγήσεις από τις μητρικές παρατάξεις. Τα μη επίσημα στοιχεία κάνουν λόγο για πάνω από 120,000 ευρώ ως προεκλογικές δαπάνες, για ΔΑΠ ή ΠΑΣΠ. Το ποσό αφορά παλαιότερες αναμετρήσεις, καθώς σήμερα ευτυχώς τα μεγέθη έχουν συρρικνωθεί σημαντικά.
   Ο φοιτητικός συνδικαλισμός πολλές φορές αναλώνεται στις αφίσες και τις λογομαχίες χαμηλού επιπέδου. Η ΔΑΠ με τη δυναμική του παρελθόντος, με τα περισσότερα χρήματα αν θέλετε, μπορεί και αντιστέκεται σε αριστερές παρατάξεις. Η ΠΑΣΠ σήμερα έχει χαθεί, στο πλαίσιο της κομματικής κατάρρευσης. Τα κινητά τηλέφωνα παίρνουν φωτιά, με αμφιβόλου ποιότητας χρήση προσωπικών δεδομένων από τα κομματικά στελέχη, ενώ οι φοιτητικές συζητήσεις ποτέ δεν έχουν ομαλή ροή όταν πρόκειται για πολιτικά θέματα.

Share on:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
Copyright © Onus News - All Rights Reserved
Developed by Onus News