GP Μαλαισίας Qualifying: Ο Hamilton έκανε τη διαφορά στη βροχή

29 Μαρ 2014

Κάτω από δύσκολες καιρικές συνθήκες και τη βρεγμένη πίστα της Sepang, ο Lewis Hamilton οδήγησε τη Mercedes για δεύτερο συνεχόμενο αγώνα στην pole position.
   Δίπλα του θα έχει τον Sebastian Vettel, με τη Red Bull να εξασφαλίζει για 2ο σερί αγώνα την ίδια θέση. Οι επαναλήψεις συνεχίζονται με τον Nico Rosberg στην 3η θέση ενώ ο Fernando Alonso έκανε πολύ καλή εμφάνιση με τη Ferrari και θα εκκινήσει από την 4η θέση. Ακολούθησαν οι Daniel Ricciardo, Kimi Raikkonen, Nico Hulkenberg, Kevin Magnussen, Jean-Eric Vergne και Jenson Button.

Q1: Λίγο πριν από την έναρξη των κατατακτηρίων έπιασε δυνατή βροχή στη Sepang και η πίστα πλημμύρισε, με αποτέλεσμα ο αλυτάρχης να τις αναβάλλει, περιμένοντας να βελτιωθούν οι συνθήκες. Αυτό έγινε ύστερα από περίπου 45 λεπτά. Οι περισσότεροι επέλεξαν εξαρχής τα ενδιάμεσα ελαστικά, εκτός από τις McLaren που έβαλαν τα βρόχινα. Η πίστα όμως ήταν για ενδιάμεσα. Σε αυτές τις συνθήκες οι Mercedes ήταν και πάλι ταχύτερες.

Q2: Στα πρώτα λεπτά υπήρξε μια σύγκρουση ανάμεσα στον Alonso και στον Kvyat, που προκάλεσε τη διακοπή με κόκκινη σημαία. Ο Alonso επέστρεψε στο γκαράζ της Ferrari με σπασμένη την εμπρός ανάρτηση αλλά μέχρι την επανεκκίνηση οι μηχανικοί του κατάφεραν να επισκευάσουν την F14 T και να τον ξαναβγάλουν στην πίστα. Πλέον ήταν αναγκαία η χρήση των ελαστικών για βροχή. Η βροχή όμως είχε δυναμώσει και ήταν η ώρα να χρησιμοποιηθούν τα βρόχινα ελαστικά. Στη Williams προσπάθησαν να ρισκάρουν και έβαλαν ενδιάμεσα σε Bottas και Massa, επιλογή όμως που αποδείχτηκε λανθασμένη και οδήγησε τους δύο οδηγούς εκτός 10άδας, γιατί όταν προς το τέλος έβαλαν τα βρόχινα ελαστικά δε μπόρεσαν να βελτιώσουν αρκετά τους χρόνους τους. Έτσι, οι δύο οδηγοί της Williams ακολούθησαν τους Daniil Kvyat, Esteban Gutierrez, Sergio Perez και Romain Grosjean στα pit για να μην ξαναβγούν, όπως επιβεβαιώνει το ρεπορτάζ του msfree.gr.

Q3: Η δυνατή βροχή συνεχίστηκε και στο Q3, με τα βρόχινα ελαστικά να είναι η επιλογή της πλειονότητας. Και πάλι όμως μία ομάδα ρίσκαρε - αυτήν τη φορά ήταν η McLaren που έβγαλε τους Button και Magnussen με ενδιάμεσα. Ο Δανός αμέσως τα άλλαξε με βρόχινα ενώ ο Βρετανός έμεινε με αυτά έως το τέλος. Ο Lewis Hamilton έκανε το γύρο που τον έφερε στην pole position και ο Sebasrtian Vettel το γύρο που τον έφερε στη 2η θέση.

Share on:
 
Copyright © Onus News - All Rights Reserved
Developed by Onus News