Παγκόσμια ανάκληση 6,39 εκατομμυρίων αυτοκινήτων από την Toyota

13 Απρ 2014

Στην ανάκληση 6,39 εκατομμυρίων αυτοκινήτων παγκοσμίως προχωρά η Toyota, με στόχο την επιδιόρθωση μιας σειράς ενδεχόμενων και διαφορετικών προβλημάτων που εντοπίζονται, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, σε 27 μοντέλα της, μεταξύ των οποίων το Yaris, το RΑV4, Urban Cruiser, Hilux, Matrix και Highlander.
   Σε ό,τι αφορά τη χαρτογράφηση της παγκόσμιας ανάκλησης της Toyota, αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο τα 825.000 αυτοκίνητα εντοπίζονται στην Ευρώπη.
   Σε ό,τι αφορά τους λόγους της διενέργειας ελέγχου, αναλυτικά, τα 3,5 εκατομμύρια από το σύνολο των 6,39 εκ. αυτοκινήτων ανακαλούνται προκειμένου να αντικατασταθεί ένα σπειροειδές καλώδιο το οποίο ενδέχεται να φθαρεί κατά την περιστροφή του τιμονιού προκαλώντας δυσλειτουργία στον αερόσακο ο οποίος μπορεί να μην ανοίξει σε περίπτωση ατυχήματος.
   Περίπου τα μισά από τα παραπάνω 3,5 εκατομμύρια αυτοκίνητα που ανακαλούνται για τον ανωτέρω λόγο εντοπίζονται στις ΗΠΑ και έχουν κατασκευαστεί μεταξύ Απριλίου 2004 και Δεκεμβρίου 2010. Ακόμα 2,32 εκατομμύρια αυτοκίνητα με ημερομηνία παραγωγής μεταξύ Ιανουαρίου 2005 και Αυγούστου 2010 ανακαλούνται προκειμένου να ελεγχθούν οι ράγες κύλισης των καθισμάτων καθώς, σε περίπτωση ατυχήματος, ενδέχεται τα καθίσματα να κυλήσουν μπροστά.
   Τα περίπου 570.000 αυτοκίνητα που απομένουν οδηγούνται στα ανά τον κόσμο συνεργεία της Toyota για μικρότερης σημασίας ενδεχόμενα προβλήματα όπως πιθανή αστοχία υλικού στο περίβλημα της κολόνας του τιμονιού, στους υαλοκαθαριστήρες και στην μίζα.
   Όπως αναφέρει η Toyota σε ανακοίνωσή της κανένα από τα ενδεχόμενα προβλήματα τα οποία οδήγησαν στην απόφαση για την ανάκληση δεν συνδέεται με περιστατικά ατυχημάτων ή τραυματισμών.
(Πηγή: auto.in.gr)

Share on:
 
Copyright © Onus News - All Rights Reserved
Developed by Onus News