Τσίπρας: Το δίλημμα είναι ή η Μέρκελ ή εμείς

13 Απρ 2014

«Το δίλημμα στις ευρωεκλογές είναι ή η Μέρκελ ή εμείς», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας σε ομιλία του στο Παρίσι.
   Μιλώντας σε εκδήλωση που διοργάνωσε το Μέτωπο της Αριστεράς το βράδυ της Παρασκευής ενόψει των ευρωεκλογών, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ανέφερε ότι η Άγγελα Μέρκελ «τρέμει στην ιδέα ότι η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα θα ανοίξει το δρόμο για μια μεγάλη ανατροπή στην Ευρώπη» και υποστήριξε ότι «για αυτό το λόγο οργάνωσε και αυτή τη τυχοδιωκτική, προεκλογική παράσταση με την έξοδο στις αγορές».
   Σήμερα «ήρθε στην χώρα μου η κυρία Μέρκελ για να υποστηρίξει τον αντιπρόσωπό της στην Ελλάδα, τον κ. Σαμαρά. Γεγονός που αποδεικνύει πως σε αυτές τις ευρωεκλογές το δίλημμα είναι ή η Μέρκελ ή εμείς. Η κα Μέρκελ το έχει καταλάβει για αυτό και ανησυχεί», πρόσθεσε ο Αλέξης Τσίπρας, σχολιάζοντας την επίσκεψη της Γερμανίδας καγκελαρίου.
   Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε επίσης ότι «η Ελλάδα δανείστηκε χθες από τις αγορές, χωρίς να έχει πρώτα αναδιαρθρώσει το χρέος της ώστε να πέσουν τα επιτόκιά της και δανείστηκε ακριβά», ενώ επισήμανε ότι «οι αγορές δεν εξέφρασαν χθες την εμπιστοσύνη τους στην ελληνική οικονομία. Απλώς κυνήγησαν και πέτυχαν μεγάλα και, κυρίως, εγγυημένα κέρδη».
   Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε τον Αντώνη Σαμαρά και την Άγγελα Μέρκελ για προεκλογικό τυχοδιωκτισμό και εξέφρασε τέλος την άποψη ότι «ο ελληνικός λαός θα απαντήσει με ωριμότητα, υπευθυνότητα και αξιοπρέπεια και θα στείλει τους τυχοδιώκτες σπίτια τους».
(Πηγή: antenna.gr)

Share on:
 
Copyright © Onus News - All Rights Reserved
Developed by Onus News