DW: Η Αθήνα και πάλι αξιόπιστη

2 Απρ 2014

Το «πράσινο φως» που δόθηκε από τους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης για την εκταμίευση της επόμενης δόσης είναι το κύριο θέμα στη σημερινή επισκόπηση τύπου.
   «Η Αθήνα έχει και πάλι αξιοπιστία» είναι ο τίτλος δημοσιεύματος στην Frankfurter Rundschau, η οποία αναφέρεται στο «πράσινο φως» που έδωσε χθες το Eurogroup για την εκταμίευση της επόμενης δόσης. Η εφημερίδα γράφει: «Το πακέτο βοήθειας είχε επί μήνες μπλοκαριστεί εξαιτίας των μεταρρυθμίσεων που προχωρούσαν με αργούς ρυθμούς. Οι δανειστές, η τρόικα δηλαδή, διέκοψε την αποστολή της που στόχο είχε εξετάσει την κατάσταση και η ανυπομονησία του Eurogroup είχε αυξηθεί σημαντικά. Ο Έλληνας πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς κατάφερε μόλις το περασμένο Σαββατοκύριακο με μικρή πλειοψηφία να περάσει το πολυνομοσχέδιο».
   Στο πολυνομοσχέδιο και στην ισχνή πλειοψηφία που συγκέντρωσε η κυβέρνηση αναφέρεται και η Welt η οποία γράφει: «Για μεγάλο χρονικό διάστημα οι Έλληνες τόνιζαν πως είναι το τελευταίο πακέτο μεταρρυθμίσεων που μπορούσαν και ήθελαν να ψηφίσουν. Αυτό το καλοκαίρι τελειώνει το ελληνικό πρόγραμμα βοήθειας».
   Και λίγο παρακάτω η εφημερίδα σημειώνει: «Οι μέχρι τώρα μεταρρυθμίσεις φέρνουν τα πρώτα αποτελέσματα. Η Ελλάδα αναμένει για το 2014 μια μικρή οικονομική ανάπτυξη και τον περασμένο χρόνο η κυβέρνηση παρουσίασε ένα μικρό πρωτογενές πλεόνασμα».
(Πηγή: dw.de)

Share on:
 
Copyright © Onus News - All Rights Reserved
Developed by Onus News