Κάθε χρόνο 4.000 νεκροί στους εργασιακούς χώρους

16 Ιουν 2014

Το συνέδριο «Πολιτικές για την Υγεία και Ασφάλεια στην Εργασία στο μέλλον» πραγματοποιείται στο πλαίσιο της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕE, σήμερα 16 και αύριο 17 Ιουνίου 2014 στο συνεδριακό χώρο του Ζαππείου.
   Εκεί, ανοίγοντας τις εργασίες του συνεδρίου, ο Έλληνας υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, επεσήμανε πως τα στοιχεία είναι άκρως ανησυχητικά: Κάθε χρόνο πάνω από 4.000 εργαζόμενοι πεθαίνουν λόγω ατυχημάτων που συμβαίνουν στην εργασία, στην Ευρωπαϊκή Ένωση και πάνω από τρία εκατομμύρια εργαζόμενοι έχουν ένα σοβαρό ατύχημα στην εργασία τους που έχει ως αποτέλεσμα την απουσία τους από αυτήν για διάστημα μεγαλύτερο των τριών ημερών.
   Παράλληλα, το 24,2 % των εργαζομένων στην Ευρωπαϊκή Ένωση πιστεύουν ότι η υγεία και η ασφάλειά τους βρίσκονται σε κίνδυνο λόγω της εργασίας τους, ενώ το 25 % δήλωσε ότι η εργασία είχε σημαντική αρνητική επίπτωση στην υγεία τους.
   Ακόμα, ξεπερνά το 1 δισ. ευρώ ετησίως το κόστος των εργατικών ατυχημάτων, χωρίς να υπολογίζονται σε αυτό οι δαπάνες περίθαλψης και τα επιδόματα ανικανότητας.

Share on:
 
Copyright © Onus News - All Rights Reserved
Developed by Onus News