Δάνειο 14,6 εκατ. πήρε η χρεοκοπημένη Ν.Δ.!

16 Οκτ 2014

Στις «αμαρτίες» της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ προσέκρουσε η προσπάθειά των κομμάτων της συγκυβέρνησης να εμφανίσουν το νομοσχέδιο για τα οικονομικά των κομμάτων ως βήμα «εξυγίανσης» του πολιτικού συστήματος.
   Ο γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Ν. Βούτσης, κατήγγειλε ότι μέσα στο 2013 η Ν.Δ. έλαβε δάνειο 14,6 εκατ. ευρώ παρά το υπέρογκο ύψος των δανείων που είχε ήδη λάβει (146,3 εκατ. ευρώ το 2012), καταθέτοντας στα πρακτικά τον σχετικό ισολογισμό που δημοσιεύτηκε στον «Ελεύθερο Τύπο» στις 28.2.14.
   Ερωτήματα σχετικά με το ενδεχόμενο αναχρηματοδότησης των δανείων των συγκυβερνώντων κομμάτων με νέα δάνεια ώστε να μην θεωρηθούν επισφαλή έθεσε κι ο πρόεδρος της ΔΗΜ.ΑΡ., Φ. Κουβέλης.
   Ο υπουργός Εσωτερικών, Αργ. Ντινόπουλος, απάντησε ότι «όποια δάνεια έχει πάρει η Ν.Δ. τα έχει πάρει με διαφάνεια» κι ότι «η Ν.Δ. εξυπηρετεί τα δάνεια και τα χρέη της» καλώντας τον ΣΥΡΙΖΑ να μην προσπαθεί να δημιουργήσει εντυπώσεις «στο κλίμα των ημερών». Παραδοχή νέου δανεισμού της Ν.Δ. έκανε κι ο βουλευτής του κόμματος, Ηλ. Βλαχογιάννης, που βρήκε λογικό να δίνονται νέα δάνεια για να εξυπηρετηθούν τα παλιά σχολιάζοντας μάλιστα ότι, αν ένα κόμμα είναι «καλοπληρωτής», η τράπεζα θα το δανείσει. Ο Γ. Κουτσούκος από το ΠΑΣΟΚ υποστήριξε ότι το κόμμα του δεν αξιοποιεί την κρατική χρηματοδότηση καθώς όλη κρατείται από τις τράπεζες.
   «Γνωρίζετε κόμματα που να έχουν πάρει δάνεια και να έχουν προσφέρει ενυπόθηκα ανταλλάγματα;» αναρωτήθηκε ο Φ. Κουβέλης σημειώνοντας ότι «υπάρχει πρόσδεση του πολιτικού συστήματος σε συγκεκριμένα οικονομικά συμφέροντα» κάνοντας αναφορά στην «προνομιακή αντιμετώπιση κάποιου κόμματος με εύκολη πρόσβαση στις δημόσιες προμήθειες».
(Πηγή: Η Αυγή)

Share on:
 
Copyright © Onus News - All Rights Reserved
Developed by Onus News