Πρόταση - καταπέλτης του Εισαγγελέα για τους Χρυσαυγίτες βουλευτές

17 Οκτ 2014

Την παραπομπή εβδομήντα, από τους συνολικά 85 κατηγορούμενους, στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής -μεταξύ των οποίων, ο αρχηγός και όλοι οι βουλευτές του κόμματος- εισηγείται στο Συμβούλιο Εφετών, ο αρμόδιος εισαγγελέας Ισίδωρος Ντογιάκος.
   Ο εισαγγελέας με την -700 σελίδων- πρότασή του, ζητεί από το Δικαστικό Συμβούλιο να παραπέμψει ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων όλη την ΚΟ της Χρυσής Αυγής -μεταξύ αυτών είναι και οι δύο ανεξάρτητοι πλέον βουλευτές Χρ. Αλεξόπουλος και Στ. Μπούκουρας- για όλες τις πράξεις που καταλογίζονται στη δράση της εγκληματικής οργάνωσης.
   Στην πρόταση, γίνεται αναφορά σε διάφορα περιστατικά από το 1980 και τονίζεται ότι -από το 2008 και μετά- η Χρυσή Αυγή γίνεται πιο επιθετική, στη λογική του "πας μη Έλλην βάρβαρος". Τονίζεται, επίσης, ότι η ένταση των περιστατικών βίας αυξάνεται, λίγο πριν και μετά τις εκλογές του 2012, οπότε -με την κατάθεση του καταστατικού της ΧΑ στον Άρειο Πάγο, και ενώ υπάρχει φοβερή έξαρση- η εγκληματική οργάνωση παίρνει τη μορφή πολιτικού κόμματος.
(Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ - ΑΜΠΕ)

Share on:
 
Copyright © Onus News - All Rights Reserved
Developed by Onus News