Τσίπρας: Ιδού η κάλπη ιδού και το πήδημα

6 Οκτ 2014

Ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε «ψήφος αγωνίας» την ψήφο εμπιστοσύνης που ετοιμάζεται  να ζητήσει η κυβέρνηση. Κατηγόρησε Σαμαρά - Βενιζέλο ότι "τρολάρουν" τον ΣΥΡΙΖΑ.
   Προσφυγή στις κάλπες ζήτησε για άλλη μια φορά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο φεστιβάλ της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ την οποία ξεκίνησε με ένα σύνθημα από την ΕΠΟΝ: Πολεμάμε και τραγουδάμε.
   Ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε «ψήφος αγωνίας» την ψήφο εμπιστοσύνης που ετοιμάζεται  να ζητήσει η κυβέρνηση τις επόμενες ημέρες και πρόσθεσε ότι «την ψήφο εμπιστοσύνης δεν την δίνουν οι κυβερνήσεις στον εαυτό τους. Την ψήφο εμπιστοσύνης την δίνει ο λαός. Και την δίνει ανοιχτά και καθαρά, μέσα από τις εκλογές».
   Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας πρόσθεσε πως «αν θέλουν όντως ψήφο εμπιστοσύνης, αν διεκδικούν ψήφο εμπιστοσύνης, αν έχει κάποιο νόημα γι' αυτούς η εμπιστοσύνη του λαού, ξέρουν το δρόμο: Ιδού η κάλπη, ιδού και το πήδημα».
   Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι έτοιμος να αναλάβει τις ευθύνες που θα του εμπιστευτεί ο ελληνικός λαός. «Κι όταν λέω έτοιμοι δεν εννοώ έτοιμοι να διαχειριστούμε τη σημερινή κατάσταση. Εμείς θα αλλάξουμε τους κανόνες. Γι' αυτό το ξεκαθαρίζω: οι εκλογές δεν θα είναι το τέλος αλλά η αρχή μιας μεγάλης πορείας», είπε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας.
   Ακόμα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε Σαμαρά και Βενιζέλος ότι τρολάρουν με αφορμή την κριτική που ασκήθηκε στο κόμμα του. Συγκεκριμένα, ο Αλέξης Τσίπρας είπε: «Όταν κατάλαβαν ότι τα επιχειρήματα τους δεν είναι πειστικά, άλλαξαν τροπάριο και άρχισαν να ακολουθούν ασθμαίνοντας, τη δική μας ατζέντα. Τόσο πολύ άτσαλα όμως που φτάνουν στο σημείο - για να χρησιμοποιήσω και μια έκφραση προσφιλή στο λεξιλόγιο της νέας γενιάς του διαδικτύου - φτάνουν στο σημείο του «τρολ».
   Πως αλλιώς να σχολιάσει κανείς τη νέα γραμμή της κυβέρνησης, ότι ο κος Σαμαράς και ο κος Βενιζέλος έγιναν αντιμνημονιακοί που βγάζουν τη χώρα από το μνημόνιο, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ «μας γυρίζει στα μνημόνια». Τι άλλο να πει κανείς πέρα από το  ότι το Μέγαρο Μαξίμου, μην έχοντας πια άλλο επιχείρημα άρχισε να «τρολάρει» ασυστόλως. Αλλά δικαίωμά τους είναι να τρολάρουν όσο θέλουν, ας μη νομίζουν όμως ότι μπορούν να πείσουν έτσι κανέναν».
(Πηγή: antenna.gr)

Share on:
 
Copyright © Onus News - All Rights Reserved
Developed by Onus News