GP Ιαπωνίας 2014: Lewis Hamilton, o άνθρωπος της βροχής

6 Οκτ 2014

O L. Hamilton αύξησε στους 10 βαθμούς την απόσταση που τον χωρίζει από τον N. Rosberg στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Οδηγών, κατακτώντας την 30η νίκη της καριέρας του στο επεισοδιακό GP Ιαπωνίας.


   Ένα ακόμα επεισοδιακό αγώνα φιλοξένησε η πίστα της Suzuka, επιβεβαιώνοντας τις προβλέψεις που ήθελαν τις καιρικές συνθήκες να ανατρέπουν τις ισορροπίες και να χαρίζουν στο GP Ιαπωνίας ένα ξεχωριστό ενδιαφέρον.
   Η έντονη βροχόπτωση που είχε ξεκινήσει αρκετές ώρες πριν την έναρξη του αγώνα επέβαλλε εξαρχής την παρουσία του αυτοκινήτου ασφαλείας, ωστόσο, μετά την εκκίνηση και τη συμπλήρωση δύο γύρων, οι αγωνοδίκες αποφάσισαν την προσωρινή διακοπή του ιαπωνικού GP.
   Τα μονοθέσια παρατάχθηκαν στο pit lane, αναμένοντας την επανεκκίνηση του αγώνα, η οποία δεν άργησε να συμβεί, καθώς η ένταση της βροχής περιορίστηκε σημαντικά.
   Χρειάστηκαν άλλοι επτά γύροι -συνολικά εννιά- πίσω από το αυτοκίνητο ασφαλείας ώστε το GP Ιαπωνίας να αποκτήσει… αγωνιστικό ρυθμό.
   Η πρώτη αλλαγή στην κατάταξη ήρθε από την εγκατάλειψη του F. Alonso αλλά και από την απόφαση του J. Button να αντικαταστήσει τα βρόχινα ελαστικά της Pirelli με τα ενδιάμεσα, μια κίνηση που ακολούθησαν, αργά ή γρήγορα, και οι υπόλοιποι οδηγοί.
   Με τις συνθήκες στην πίστα να βελτιώνονται, ο N. Rosberg δεν κατάφερε να διατηρήσει το βραχύ προβάδισμά του από τον L. Hamilton. H απόφαση των αγωνοδικών να επιτρέψουν τη χρήση του DRS επέτρεψε στον Βρετανό να επιτεθεί και να βρεθεί με σχετική ευκολία στην πρώτη θέση.
   Η εικόνα δεν άλλαξε μετά το δεύτερο pit stop των οδηγών, με εξαίρεση τις ταχύτατες Red Bull των S. Vettel και D. Ricciardo, οι οποίες κατάφεραν να κάμψουν την αντίσταση του J. Button και να βρεθούν στην τρίτη και την τέταρτη θέση του αγώνα, αφήνοντας ακόμα πιο πίσω τους Bottas και Massa.
   H επιδείνωση των καιρικών συνθηκών περίπου δέκα γύρους πριν το τέλος του αγώνα σε συνδυασμό με την έξοδο του A. Sutil και το σοβαρό ατύχημα του J. Bianchi οδήγησαν στην οριστική διακοπή του ιαπωνικού GP.
   H 30η νίκη στην καριέρα του L. Hamilton χάρισε στον Βρετανό αέρα 10 βαθμών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Οδηγών και ένα ακόμα πιο σημαντικό ψυχολογικό πλεονέκτημα για τη συνέχεια.
   Αντιθέτως, ο δεύτερος N. Rosberg όχι μόνο δεν κατάφερε να αξιοποιήσει το προβάδισμα που του έδινε η pole position, αλλά δυσκολεύτηκε να ακολουθήσει στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα τον ρυθμό των βασικών του ανταγωνιστών.
   Η συνέχεια του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος F1 θα δοθεί την αμέσως επόμενη εβδομάδα με το GP Ρωσίας.
(Πηγή: auto.in.gr)

Share on:
 
Copyright © Onus News - All Rights Reserved
Developed by Onus News