Εφαρμογή - ασπίδα για το ηλεκτρονικό εμπόριο που αναπτύσσεται διαρκώς

17 Ιαν 2015

Πρωτόκολλο συνεργασίας, με στόχο την προφύλαξη του εμπορικού κόσμου της χώρας, αλλά και των καταναλωτών από φαινόμενα διαδικτυακής απάτης, υπέγραψαν ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης και ο διευθυντής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, Μανώλης Σφακιανάκης, έπειτα από στενή συνεργασία και εντατική προετοιμασία 5 μηνών, ενώπιον του υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Βασίλη Κικίλια, ενώ παρούσα στην υπογραφή ήταν και η ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας υπό τον αρχηγό Δημήτρη Τσακνάκη.
   Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Ινστιτούτου Εμπορίου και Υπηρεσιών (ΙΝΕΜΥ) της ΕΣΕΕ, η αξία του ηλεκτρονικού εμπορίου στην Ελλάδα, την επόμενη διετία, μπορεί να ξεπεράσει τα 6 δισ. ευρώ.


> Περισσότερες πληροφορίες για το Ηλεκτρονικό Εμπόριο, τα οφέλη του, και το πώς μπορεί να αξιοποιηθεί για την περαιτέρω ενίσχυση και ανάπτυξη της οικονομίας, μπορείτε να αναζητήσετε μέσω του εξειδικευμένου Σεμιναρίου για το Ηλεκτρονικού Εμπόριο στον παρακάτω σύνδεσμο:
http://cears.edu.gr/course/ηλεκτρονικό-εμπόριο-e-commerce/

   Όπως τόνισε ο κ. Κορκίδης, για μια αγορά που αναπτύσσεται με ρυθμούς της τάξης του 25% ετησίως, όπως είναι αυτή του ηλεκτρονικού εμπορίου, οι προοπτικές, τόσο για τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον τομέα αυτό, όσο και για τους καταναλωτές είναι εξαιρετικά ευοίωνες για το μέλλον.
   Παράλληλα, οι προτιμήσεις του καταναλωτικού κοινού προς τις υπηρεσίες που παρέχει το ηλεκτρονικό εμπόριο αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο, καθώς 3 στους 10 χρήστες του Διαδικτύου, ηλικίας 16-74 ετών, πραγματοποίησαν στο α’ τρίμηνο του 2014 ηλεκτρονικές αγορές ή παραγγελίες προϊόντων ή υπηρεσιών.
   Συστατικό μέρος αυτής της εποπτείας και του προληπτικού ελέγχου του ηλεκτρονικού εμπορίου αποτελεί και η συγκεκριμένη κοινή πρωτοβουλία της ΕΣΕΕ και της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, το περιεχόμενο της οποίας προβλέπει τα εξής:
- Συνεργασία για τον σχεδιασμό, την υλοποίηση και την εγκατάσταση ειδικής εφαρμογής (application) στους υπολογιστές και στα κινητά τηλέφωνα των εμπόρων και των εργαζομένων στο εμπόριο, η οποία θα ενημερώνει για τις διαδικτυακές απάτες σε πραγματικό χρόνο και θα επικαιροποιείται καθημερινά από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος με «pop up» μηνύματα.
- Κατάρτιση των εμπόρων και των συνολικά 650.000 εργαζομένων στο εμπόριο επάνω στη λειτουργία της σχετικής εφαρμογής.
- Δημιουργία ηλεκτρονικής πλατφόρμας με εύκολη και ελκυστική πρόσβαση και κανόνες χρήσης, με τελικό στόχο την «έξυπνη» ηλεκτρονική εκπαίδευση.
- Προγράμματα κατάρτισης με τη μεσολάβηση του Κέντρου Ανάπτυξης Ελληνικού Εμπορίου (ΚΑΕΛΕ - πιστοποιημένου κέντρου διά βίου μάθησης της ΕΣΕΕ) σε όλη την Ελλάδα, τα οποία θα γίνει προσπάθεια να ενταχθούν στα ευρωπαϊκά προγράμματα. Την κατάρτιση θα υλοποιούν διαπιστευμένοι συνεργάτες της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος είτε διά ζώσης είτε με ηλεκτρονική ζεύξη.
- Πραγματοποίηση ημερίδων στην Αθήνα, στον Πειραιά, στη Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις της χώρας για την παρουσίαση της εφαρμογής αλλά και τη γενικότερη ενημέρωση του εμπορικού κόσμου επάνω σε ζητήματα ηλεκτρονικού εμπορίου.
(Πηγή: metaforespress.gr)

Share on:
 
Copyright © Onus News - All Rights Reserved
Developed by Onus News